La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona (segons les dades obtingudes dels seus agremiats) va destacar que la previsió d’ocupació del pont de Sant Joan, serà la següent: A les zones del litoral gironí la previsió d’ocupació serà del 82,5% a l’Alt Empordà, del 87% a la Costa Brava Sud i del 96% a la Costa Brava Centre.

Pel que fa a Girona ciutat i rodalies l’ocupació serà del 79% i a les zones d’interior del 70% a la Selva i del 62,5% a la Garrotxa.

A les zones de muntanya, l'ocupació es trobarà en un 88% a la Cerdanya i en un 67,5% al Ripollès. El dia de més ocupació als hotels de la província de Girona serà divendres, 24 de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Joan, i la mitjana d'estades serà de 2 dies.

Generalment, el perfil del turista arribat serà un turisme familiar català resident a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana. Pel que fa el turisme estranger, la nacionalitat més destacada seran els francesos.

La Federació destaca que a la comarca del Ripollès durant aquestes dates hi tindrà lloc el festival Clownia de Sant Joan de Les Abadesses i per tant els visitants seran personal tècnic d'aquest festival així com assistents. Així mateix, a la Cerdanya es durà a terme un campus de futbol que portarà turisme familiar a la comarca.

En comparació a l'ocupació de la festivitat de Sant Joan de 2015, el 56% dels enquestats per la Federació esmenten que és semblant a l'any passat respecte a un 40% que diuen que és major, atès que enguany la festivitat de Sant Joan és pont quan el 2015 la revetlla se celebrava un dimecres. Sobre la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona.

Onze associacions

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona està formada per onze associacions comarcals i/o locals: l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, el Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, l'Associació d'Hostaleria, restauració i turisme de Girona, l'Associació d'Hostaleria de Blanes, l'Associació d'Hostaleria de la Selva, l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, l'Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, l'Associació d'Hotels i Càmpings de Cerdanya i l'Associació de Turisme Rural Girona.

Les onze associacions tenen associats: hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa, cases de turisme rural, entre d'altres. La Federació té avui més de 1.550 empreses federades.