La Garrotxa avisa que la distribució d'alumnat perilla per culpa d'Ensenyament

El Consell Comarcal lamenta que la Generalitat hagi denegat fer la seva aportació en un model «que fomenta la cohesió social i la diversitat»

18.07.2016 | 07:04

El Consell Comarcal de La Garrotxa ha avisat que el seu model de distribució d'alumnat amb necessitats educatives específiques perilla per culpa del Departament d'Ensenyament. En el ple d'aquest dijous, l'àrea d'Educació i Joventut del Consell Comarcal ha explicat que aquest model «està en perill a Olot» després que la Generalitat hagi denegat fer la seva aportació. Es tracta d'un sistema de distribució que reparteix els alumnes amb necessitats educatives específiques entre els diferents centres educatius -públics i concertats- de la capital de la Garrotxa.
Ara bé, en el ple d'aquest dijous, el Consell Comarcal ha alertat que per poder garantir aquest model en el futur és necessari «disposar de recursos» per atorgar els ajuts de menjador i transport als alumnes desplaçats. Fins ara el finançament per mantenir la distribució d'alumnat procedia d'Ensenyament, tot i que el Consell Comarcal ha lamentat que «un canvi de criteri» -per part del Departament- ha posat en dubte la continuïtat d'un sistema que qualifica de «modèlic per al país».
L'alarma es va disparar quan Ensenyament no va reconèixer la despesa del curs 2014-15 dels ajuts per als alumnes desplaçats. Fonts del Consell Comarcal de La Garrotxa han confirmat que ara es negocia amb el Departament perquè faci l'aportació del 2014-15 i del 2015-16. També han afegit que si no s'arriba a un acord amb la Generalitat, això no permet garantir aquest model en el futur. Per això, en la sessió plenària tots els grups han donat suport a la petició del president del Consell Comarcal, Joan Espona, que ha apostat per negociar amb Ensenyament per evitar que es «desmantelli» el sistema de distribució d'alumnat.
Espona ha destacat que aquest model «fomenta la cohesió social i la diversitat», a part d'obtenir «excel·lents resultats». En paral·lel, en el ple d'aquest dijous, el Consell Comarcal ha aprovat el conveni de finançament del centre de gestió de residus de La Garrotxa (que donarà servei també al Pla de l'Estany). La proposta ha prosperat amb els vots a favor de CiU -amb l'abstenció del conseller Jordi Cargol- i el PSC, mentre que ha tingut els vots en contra d'ERC i la CUP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Un camió de bombers va travessar Sant Joan les Fonts a les 8 del matí. El vehicle es va dirigir a...

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

1.187 socis van votar que sí, però 807 van votar que no i no es va arribar al percentatge mínim

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

El Departament i el consistori es reuniran en les properes setmanes per parlar dels terrenys que...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Enllaços recomanats: Premis cinema