Un control policial instal·lat a l'AP-7 en direcció a Barcelona poc després de passar la frontera de la Jonquera, en territori català, va causar ahir al matí una retenció de sis quilòmetres de vehicles. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, la retenció es va resoldre cap a dos quarts de tres del migdia, mentre que en direcció a França s'hi van acumular una caravana de fins a tres quilòmetres i mig per la gran afluència de vehicles en direcció al país gal. Més tard però, cap a dos quarts de sis de la tarda, Trànsit va informar de noves retencions en aquest punt, de fins a cinc quilòmetres, una situació però, que es va normalitzar poca estona després.

L'increment del control policial per part de la gendarmeria francesa a la frontera del Pertús també va originar més cues de les habituals per travessar la frontera per l'AP-7, encara que les cues no va ser tan intenses com en les hores posteriors a l'atemptat de Niça.

Aquestes retencions, divendres passat, van arribar a ser de fins a trenta quilòmetres des de Perpinyà i van atrapar milers de conductors, després que les policies espanyola i francesa muntessin controls a les principals connexions viàries, la N-II i l'AP-7. A l'entrada a Catalunya a través de l'AP-7, la policia francesa va concentrar tot el trànsit per un únic carril per controlar tots els vehicles que sortien de França, fet que va generar llargues cues.