La cambra hiperbàrica de l'hospital de Palamós va atendre el 2015 cinc submarinistes accidentats més que el 2014 i menys de la meitat de persones intoxicades per monòxid de carboni. Aquest equipament va atendre l'any passat 132 persones, les mateixes que l'anterior, i d'aquestes, 29 van ser per accidents de busseig, mentre que el 2014 havien estat 24. Pel que fa als pacients que havien patit una intoxicació per monòxid de carboni, per exemple per la mala combustió d'una caldera, van ser una dotzena, quan l'anterior havien estat 27, segons les dades de la Memòria de Sostenibilitat del 2015 dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), la institució que gestiona l'hospital palamosí, un dels dos a Catalunya amb una Unitat de Medicina Hiperbàrica.

Malgrat que els bussos i els intoxicats són els dos perfils de pacients que més s'associen a la cambra d'alta pressió, no són el grup majoritari de persones ateses a les instal·lacions del centre baixempordanès, que tracta tant urgències com sessions programades. Dels 132 usuaris de l'any passat, 91 no encaixaven en cap dels dos grups, sinó que eren persones que es van sotmetre a una o diverses sessions de medicina hiperbàrica per patologies com els problemes vasculars, ferides que no cicatritzen o seqüeles derivades d'un tractament de radioteràpia.

Aquest tipus de pacients, que d'un any a l'altre han passat de representar el 61% del total al 69%, són, a més, els que més sessions de teràpia van realitzar. De les 1.750 sessions de l'any passat, 1.664 van servir per a tractar aquests pacients, mentre que els submarinistes se'n van sotmetre a 74 i els intoxicats, a dotze.

Els usuaris que no havien patit un accident de submarinisme o una intoxicació han anat augmentant des que es va instal·lar la cambra a Palamós, fa més de dues dècades. El motiu és que des del 2010, Palamós té una cambra molt més confortable que l'anterior: si la primera només tenia capacitat per a dues o tres persones, l'actual és més còmoda i s'hi poden tractar alhora entre set i vuit pacients.

La cambra hiperbàrica és un habitacle de forma cilíndrica i el seu aspecte recorda el d'un avió, amb quatre butaques a banda i banda separades per un passadís.

Les sessions programades duren aproximadament unes dues hores i mitja. En el temps que dura el tractament, l'usuari pot llegir o escoltar música, però no hi pot accedir amb aparells electrònics.