Foment no posa cap data per acabar les obres d'ampliació de la Nacional II

El Ministeri diu que els treballs a Medinyà-Orriols i Sils-Maçanet no s'interrompran però tampoc concreta si aniran més lents

05.09.2016 | 07:18

Els dos trams que actualment estan en obres a la N-II avancen amb la incògnita de saber quan s'acabaran. Ahir el Ministeri de Foment va evitar donar una data concreta d'acabament de l'ampliació dels traçats entre Medinyà i Orriols i entre Sils i Maçanet de la Selva, els treballs dels quals van començar fa mesos.

Segons fonts de la cartera que dirigeix de manera interina Rafael Catalá, «actualment el Ministeri no treballa amb cap termini pel que fa a aquestes dues obres». Tanmateix, Foment va assegurar que aquesta vegada la previsió és que els treballs no quedin interromputs, si bé tampoc va aclarir si aquests es desenvoluparan amb major o menor lentitud.

El desdoblament d'aquests dos trams ha patit diverses aturades des de la seva licitació. El de Sils-Maçanet, de només 2,7 quilòmetres, es va aturar l'octubre del 2008 perquè l'agrupació temporal d'empreses encarregades de fer l'obra (UTE) va renunciar a seguir endavant a causa de l'encariment de l'obra.

Això va provocar una nova licitació i adjudicació per part de l'Estat, procés que no es va dur a terme fins a finals de 2014. El concurs el va guanyar Rubau S.A. amb una oferta de 21,2 milions d'euros (10 milions menys que el preu de licitació), i les obres van començar, de manera intermitent, l'estiu passat amb un període d'execució de 40 mesos. És a dir que, si es compleixen les previsions que va fer ahir el Ministeri, l'ampliació d'aquest tram hauria d'estar finalitzada d'aquí a uns dos anys aproximadament.

Les altres obres en marxa, les del desdoblament del traçat que va de Medinyà a Orriols (de 3,3 quilòmetres), també han patit diverses interrupcions. L'obra, impulsada l'any 2009 durant el govern Zapatero, es va haver d'aturar un any després per falta de diners a les arques públiques. Els anys més durs de la crisi van mantenir les excavadores paralitzades i no va ser fins al 2013 que es tornaria a licitar el tram per 11,8 milions d'euros. Els treballs però van tardar més d'un any en començar i ho van fer a batzegades, per a desesperació de conductors i establiments de la zona. No va ser fins al maig passat que les obres van agafar continuïtat, un ritme que han mantingut més o menys constant fins a l'actualitat.

Per altra banda, ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es va reunir amb els alcaldes de Pontós, Jaume Prats; Garrigàs, Josep Masoliver; i Borrassà, Ferran Roquer, per tractar sobre les obres pendents del Ministeri de Foment per formar nous enllaços de la carretera la N-II a l´entorn d´aquestes poblacions i Palau de Santa Eulàlia. Rull va explicar que el Departament va reclamar al Ministeri que informi dels motius del retard en l´execució dels treballs i concerti amb els municipis les possibles modificacions al projecte adjudicat. Així mateix, va demanar la represa de les obres amb la màxima rapidesa.

L´actuació prevista consisteix en la remodelació de les interseccions de la carretera N-II amb la GIV-5125 a Pontós i amb la GIV-6226 a Garrigàs per transformar-les en sengles enllaços a diferent nivell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Les fires i festes imprescindibles d´aquest diumenge a Girona
Les fires i festes imprescindibles d´aquest diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles d´aquest diumenge a Girona

Hem garbellat la nostra agenda d'actes per destacar algunes de les fires i festes que se celebren...

Ferit greu el conductor d´un turisme en sortir de la via a Sant Pau de Segúries

Ferit greu el conductor d´un turisme en sortir de la via a Sant Pau de Segúries

Els Bombers han hagut d'excarcerar la víctima del cotxe, que ha acabat bolcat en un camp

El 24% dels gironins adults atesos per salut mental el 2015 pateixen trastorns greus

El 24% dels gironins adults atesos per salut mental el 2015 pateixen trastorns greus

Els centres de detecció precoç de psicosi de Girona i Blanes fan un total de 6.273 visites i...

L´atleta Esther Guerrero és la primera dona que guanya el Banyolí de l´Any

L´atleta Esther Guerrero és la primera dona que guanya el Banyolí de l´Any

La vuitena edició distingeix l'esportista, la trajectòria de Miquel Callís, la tasca social de...

Girona té una rotonda cada sis quilòmetres

Girona té una rotonda cada sis quilòmetres

Territori fa un recompte per primer cop de les glorietes que hi ha a la província, la major part...

La Generalitat obrirà un centre tutelat de menors a Girona el 2017

La Generalitat obrirà un centre tutelat de menors a Girona el 2017

L'equipament tindrà capacitat per a 20 places i atendrà les necessitats de totes les comarques

Enllaços recomanats: Premis cinema