Ja és tenir mala llet, ja. Un any que aconsegueixen ser substituïts per Magaluf o pobles de la costa de Barcelona, amb les notícies d'excessos etílics, ha hagut de ser un dels seus el que els ha regalat les portades als diaris i obertures d'informatius a les teles els darrers dies d'estiu.

Llegint la crònica dels fets seguida pel Diari de Girona, la història arriba, en alguns moments, a tenir punts de tragicomèdia. Primer sembla que diguem presumptament tenien la llum punxada. Després que era l'aigua i, després, que el gas no passava per on havia de passar. Però no us penseu que s'acaba aquí, no. A més, tampoc pagaven l'ús dels equipaments públics i la cirereta del pastís, per si no n'hi havia prou, no paguen als treballadors dels hotels.

Senyors, això sembla una broma. Llegeixo en un article signat per la Roser Albertí que l'Ajuntament ja s'ha posat les piles i els demandarà pels diners que els deuen i estudiaran, a proposta d'Iniciativa en un futur, declarar persona non grata el que sembla ser impulsor d'aquest despiporre turístic. La notícia d'avui és paper mullat per demà, però sempre queda l'hemeroteca i més ara en època digital. Lloret ha quedat tacat una vegada més.

Només cal buscar a Sant Google "conexión eléctrica Lloret". Més d'una pàgina sencera que fa referència a tota la història que us comentava. Fins i tot, també dóna l'anunci d'algun lampista anunciat amb aquestes referències. És evident que aquests titulars no ajuden a mantenir "net" el nom d'un municipi que té un màster amb follons turístics. Una vegada més ha passat, i ja és mala llet, del famós "turisme de borratxera", d'una exconsellera de la Generalitat que va despertar les crítiques de tothom a l'enxufisme elèctric hoteler.

Però que aquestes notícies no us donin per mal pensar de Lloret. I si fos el cas que anéssiu a un hotel de Lloret que us pugui semblar sospitós, demaneu abans de fer la reserva si estan al corrent de pagament, no sigui que t'amarguin les vacances.

I és que Lloret de Mar, el municipi al qual segueixo i seguiré recomanant personalment per anar de vacances, no són només tres o quatre hotels; és molt més. Perquè reitero, té racons encantadors, ha de passar pàgina al més ràpid possible d'aquest escàndol i confeccionar una neteja turística amb lleixiu, i salfumant si cal, per arrencar presumptes males praxis i posar lluentor al municipi.