L'Ajuntament de Sant Gregori ha començat a instal·lar, a través de l'empresa que va guanyar la licitació per el projecte de canvi de més de 700 punts de llum de la via pública del municipi, Enllumenats Costa Brava, el nou enllumenat de tecnologia LED. Un enllumenat de tecnologia molt més eficient i que garanteix un important estalvi energètic, es preveu un estalvi entorn del 80%, és a dir de 166 tones de CO2 l'any.

La particularitat dels nous fanals instal·lats és que il·luminen directament al terra, ofereixen més lluminositat al carrer i a la vorera, i eviten que la llum es dissipi cap als costats, d'aquesta manera es redueix la contaminació lumínica de l'entorn. El projecte de canvi d'enllumenat dels carrers i pobles del municipi, als punts on està previst, finalitzarà abans d'acabar l'any 2016 i ha comptat amb el suport i assessorament de la Diputació de Girona i el programa BeEnergy.

La inversió és de 232.925 euros, un import pel qual l'Ajuntament de Sant Gregori s'ha acollit a la línia de crèdits del Fons Nacional d'Eficiència Energètica IDAE, sense interès i a 10 anys, que es preveu retornar en un període molt menor de temps entre l'estalvi generat per la implantació del projecte i pels recursos propis del mateix Ajuntament.

A més, ja que l'Ajuntament de Sant Gregori, com altres municipis de la comarca, està adherit a la contractació agregada d'energia elèctrica per equipaments municipals i via pública impulsada pel Consell Comarcal del Gironès, que gestiona actualment Aura Energia, això fa que s'asseguri que el 100% de l'electricitat provingui d'energia verda, és a dir que prové de fonts renovables i per tant és molt respectuosa amb el medi ambient.