El dolor centra un nou cicle de conferències impulsat per la UdG

Les ponències de «La tardor amb Neoma» arrenquen dilluns vinent a la Casa de Cultura de Girona

07.11.2016 | 07:20

El dolor centrarà la tercera edició del cicle «La tardor amb Neoma», que organitza el grup de recerca d'Anatomia Clínica, Embriologia i Neurociència (Neoma) de la Universitat de Girona (UdG) per apropar i divulgar la investigació entre la ciutadania. Les ponències seran els dilluns, a les 7 de la tarda, a l'Aula A de la Casa de Cultura de Girona.
En aquesta edició del cicle de ponències, sota el títol La ciència del dolor, una visió multidisciplinària, prestigiosos experts en la diagnosi, tractament i prevenció del dolor oferiran xerrades on no només donaran una visió de la patologia del dolor i del seu tractament farmacològic sinó que també parlaran dels seus efectes sobre la salut i de les teràpies no farmacològiques que podrien ajudar a minimitzar-lo i d'aquesta manera millorar la qualitat de vida dels qui el pateixen.
La primera de les conferències, que porta per títol «Introducció a l'avaluació clínica del dolor» anirà a càrrec de Carlos Hugo Salazar Zamorano, Llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialista en Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor (Universitat de Valle, Colòmbia) i tindrà lloc dilluns 7 de novembre a l'Aula A de la Casa de Cultura de Girona a les 7 de la tarda.
La segona de les conferències, que sota el títol Efectes no específics del tractament en el pacient amb dolor anirà a càrrec de Josep Vilaplana Birba, metge especialista en Anestesiologia, responsable de la Unitat del dolor de l'Hospital Josep Trueta de Girona, tindrà lloc dilluns 14 de novembre.
El dilluns següent, 21 de novembre, anirà a càrrec de Lluís Sala Pérez, llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport per la Universitat de Lleida i versarà sobre L'exercici físic com a tractament i prevenció del dolor.
La doctora en Neurociències i formadora en tècniques de gestió emocional Marta Portero Tresserra, el 28 de novembre, impartirà la conferència Tècniques mindfulness i emocions: dolor vs patiment el 28 de novembre
La cinquena conferència, prevista per al 12 de desembre, es titularà El dolor: una perspectiva social i cultural i anirà a càrrec de la doctora Alícia Baltasar Bagué, professora de la Facultat d'Infermeria de la UdG.
Noves estratègies terapèutiques pel tractament del dolor neurpàtic en models preclínics, del doctor Enric Verdú Navarro, codirector del grup de recerca Neoma, serà la sisena xerrada del cicle, i se celebrarà el pròxim 19 de desembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Les flames, que no es van estendre a la zona boscosa, van afectar una petita àrea dels vorals de...

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

?L'Ajuntament demana al Patronat Santa Creu que retoqui l'avantprojecte presentat aquest estiu, ja...

Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Enllaços recomanats: Premis cinema