El Banc de Sang i Teixits ha formalitzat una crida per aconseguir incrementar el nombre de donacions de sang. El motiu és que, tradicionalment, les festes de Nadal suposen una baixada del nombre de donacions. D'aquesta manera, el canvi d'hàbits i les vacances redueixen l'afluència de donants als bancs de sang dels hospitals i a les unitats mòbils distribuïdes per tot el territori de Catalunya.

A aquesta situació, aquest any s'hi ha sumat la dificultat d'afrontar una primera setmana del mes de desembre amb dies festius entre setmana (el dimarts 6 i el dijous 8). Per fer-hi front i garantir que hi haurà suficient sang per cobrir les necessitats dels hospitals, Sant Feliu de Guíxols celebrarà una marató de donació de sang al Pavelló de La Corxera d'aquest municipi. La jornada es farà aquest dissabte 10 de desembre de 10 h a 15 h i de 16 h a 21 h.

Programa d'activitats

La marató de donació de sang de Sant Feliu també compta amb un programa d'activitats; es pot consultar a la web www.guixols.cat (la pàgina oficial de l'Ajuntament). Es tracta d'una programació que, segons subratlla el Banc de Sang, és possible gràcies a la implicació de totes les entitats i els comerços del municipi.

Així mateix, el Banc de Sang va recordar ahir que augmentar les reserves per als propers 10 dies és una situació que es considera normal i que caldria mantenir fins al 15 de desembre, per poder garantir que durant les festivitats de Nadal hi haurà la sang necessària. El cas és que, en aquesta època de l'any, les donacions baixen prop d'un 25%.