La nena de tres anys ferida en l'accident de Susqueda encara segueix a l'UCI pediàtrica de l'hospital Josep Trueta de Girona. No va caldre intervenir-la quirúrgicament però el seu pronòstic és reservat. Les altres nenes de 8 i 10 anys que viatjaven al vehicle també segueixen a l'hospital amb policontusions però en estat menys greu. El pare va ser donat d'alta ahir a la matinada.

L'accident es va produir dimarts a dos quarts de vuit del vespre al pantà de Susqueda. Un Opel Vectra ocupat per 7 persones -només n'hi poden anar 5- va precipitar-se daltabaix en un dels revolts de la carretera del veïnat del Coll. En el vehicle hi viatjava un matrimoni amb quatre filles i l'àvia.

El pare, de 33 anys, era el conductor. De copilot hi viatjava la sogra, de 51 anys i veïna de la Pobla de Mafumet, mentre que al sofà del darrere hi anava la mare de les menors, Samara Reyes Amador, de 31 anys, que duia la filla d'un any a la falda. A la seva esquerra s'asseia la nena de 8 anys, que portava la petita de tres a la falda i a la dreta la filla de 10 anys. Samara Reyes, a més, estava embarassada.

El cotxe baixava del veïnat del Coll de Susqueda i anava en direcció cap a la presa del pantà quan en un revolt el conductor va perdre el control i va caure daltabaix a tocar d'un pont que creua el torrent del Coll, en el qual no hi ha guardarrails ni cap tipus de defensa. És una carretera estreta que té el ferm una mica malmès i en el moment de l'accident estava humida i enfangada. El turisme va donar diverses voltes de campana i es va precipitar des d'una alçada de set metres i mig.

El pare és qui va avisar el 112. L'home va poder sortir pel seu propi peu i rescatar tres de les criatures abans que arribés el personal que regenta l'hostal del Coll i els serveis d'emergència.

Els Mossos investiguen les causes de l'accident i una vegada hagi declarat el pare de les criatures decidiran quins delictes se li imputen -se'l podria acusar d'homicidi imprudent i lesions greus. L'home va donar negatiu a les proves d'alcoholèmia.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va qualificar de «tragèdia» aquest accident, afegint que interpel·la tots els conductors, als quals insta a complir totes les normes de seguretat quan surten a la carretera. Referint-se tant als sistemes de retenció infantils i a la sobreocupació dels vehicles.

Encara que les causes de l'accident s'han d'esclarir, el conseller, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, apunta que «la carretera estava molla» i que el revolt on va passar el sinistre «és molt tancat».

L'alcalde de Susqueda, Joan Mercader, considera que la carretera és «millorable» però ressalta que no es tracta d'un punt conflictiu per al trànsit. «És una carretera de passeig, no per anar a fer-hi ral·lis», ha exposat. El vial que envolta el pantà de Susqueda és titularitat d'Endesa, encara que l'alcalde ja ha demanat el traspàs.

Des que es va construir el pantà, no hi ha hagut cap accident d'aquest tipus en aquesta zona i, segons Mercader, el punt del sinistre no és el lloc més conflictiu.