El grup municipal d'ERC a les Preses, en un dels darrers plens, va reclamar un pla de mobilitat que inclogués aparcaments, limitacions de velocitat i un camí segur per als escolars.

La regidora Roser de Palol (ERC) va fer la proposta en un dels darrers plens i va argumentar l'existència de zones negres com el carrer Sant Sebastià, a l'altura de la Fogaina. També va assenyalar que caldria protegir els nens i la gent que els acompanya en el camí cap a l'escola la Bòbila, a la perifèria. Palol va demanar que l'Ajuntament busqui el suport de tècnics de trànsit per a la redacció del pla de mobilitat.

L'alcalde, Pere Vila (PDeCAT), va respondre que el principal problema és l'estretor dels carrers. Va explicar que una opció seria no deixar aparcar a cap carrer o adoptar solucions més dràstiques com la de deixar aparcar uns minuts al carrer Sant Sebastià. Lluís Xancó (PdeCAT) va aportar que la dificultat de criteris veïnal dificultava un acord per la prohibició d'aparcar.

En el decurs del debat, la regidora, Sumpta Crous (PDeCAT), va proposar fer una campanya de consciènciació de comportaments cívics.

Al final, l'alcalde va indicar que l'adequació de parcel·les per a aparcaments tenia un cost econòmic important i va avançar que una nova zona d'aparcament al camp del Prat hauria de descongestionar els carrers.