Els hotels de la Costa Brava tindran una alta ocupació per Setmana Santa, quan molts d'ells penjaran el cartell de complet. Així mateix, les estacions d'esquí s'ompliran gràcies al bon temps, ja que en moltes estacions encara hi ha neu, i a la millora de l'economia.

El gerent de Costa Brava Centre Hotels, Martí Sabrià, va explicar ahir que les previsions d'ocupació per als dies de Setmana Santa són «excel·lents», ple absolut o per damunt del 90%, com a mínim, les nits de divendres i de dissabte.

No obstant això, les bones notícies per al gremi de l'hostaleria no acaben amb la Setmana Santa, atès que la setmana que ve molts francesos estan de vacances, amb la qual cosa l'ocupació de la Costa Brava també serà bona, ja que també esperen rebre turistes belgues i holandesos.

Les raons d'aquestes bones perspectives són, segons l'opinió de Sabrià, que fa setmanes que la gent no té dies de festa, ja que aquest any la Setmana Santa cau a l'abril, i que sembla que la previsió climatològica és bona.

Martí Sabrià també va destacar que continua la tendència dels últims mesos pel que fa a l'increment de la despesa, encara que «mai no recuperarem el que es feia abans de la crisi», va reflexionar, per afegir que «ja no gastem sense sentit».

Pistes d'esquí plenes

Les pistes d'esquí catalanes també estaran plenes d'esquiadors durant les festes de Pasqua, segons el director de l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya (ACEM), Joaquim Alsina, que va explicar ahir que aquest any la Setmana Santa serà bona perquè hi ha molta neu, encara que no tanta com l'any passat, que va ser «esplendorosa» en celebrar-se el mes de març.

En general, segons les dades del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Catalunya tindrà una ocupació hotelera del 89,8% durant aquestes vacances, nou punts percentuals més que l'any passat.

Per la seva banda, el turisme rural preveu arribar al 79% d'ocupació a Catalunya, segons el cercador d'allotjament Toprural, que apunta que la millor ocupació de la comunitat en aquest sector la tindrà la província de Tarragona, que arribarà al 83%. En nombres absoluts, la de Girona és la que tindrà més clients.

També l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (Acave) preveu bones perspectives per a aquestes vacances, amb un augment d'entre el 8 i el 10% de les reserves, gràcies a la bona situació econòmica i a la reactivació del consum.

El president d'Acave, Martí Sarrate, va afirmar que el sector «ja ha sortit de la crisi» i que aquesta Setmana Santa és la primera amb un augment considerable de ciutadans que es desplacen i que han contractat prèviament les seves vacances.