El TramaBus, l'autobús de Podem que denuncia els casos de corrupció política arreu de l'Estat espanyol, va arribar ahir a la demarcació gironina. Concretament, a Lloret de Mar i Blanes, on va realitzar diferents parades al llarg de tot el matí.

Procedent de Barcelona, on dimecres va iniciar una ruta de tres dies per Catalunya -inicialment havien de ser cinc- el característic bus va iniciar el seu recorregut gironí a dos quarts d'onze del matí des de l'ajuntament de Lloret de Mar, on es va analitzar al detall el cas Clotilde. Iniciat el 2013 com una operació contra la màfia russa per blanqueig de capital, va acabar destapant la implicació en la trama -entre d'altres- de l'exalcalde Lloret https://www.diaridegirona.cat/tags/cas-clotilde.html(CDC), que va ser condemnat a dos anys i mig d'inhabilitació per a càrrec públic i a pagar 450.000 euros de multa pel delicte de suborn passiu.

Els afers gironins

Amb la cúpula local de Podem al pis superior del vehicle, el recorregut va seguir per les avingudes Camí de l'Àngel i Vila de Tossa i el Centre Mèdic Creu Groga de Fenals. Durant el trajecte es va seguir repassant l'Informe Crespo, el cas Manga i el cas Gisa. L'afer Manga, que esquitxa sobretot el Consell Comarcal de la Selva, va destapar de quina manera s'arreglaven concursos públics.

I el de Gisa va treure a la llum el 2011 un càrtel d'empreses amb seu a Girona que actuava presumptament de manera coordinada per repartir-se les adjudicacions de GISA.

Camí cap a Blanes, el bus va voler fer una parada a l'Hospital Comarcal de la Selva per denunciar la «mala gestió» de l'ens, però en no rebre autorització finalment va continuar cap al passeig marítim blanenc, on va recordar la polèmica relacionada amb l'adjudicació del contracte de les zones blaves a l'empresa Saba i fins a la Ciutat Esportiva.

Finalment, el recorregut va acabar a Pineda de Mar. «Blanes i Lloret acumulen la majoria de casos de corrupció de la província de Girona», va explicar ahir el regidor de A Lloret sí, es Pot, Paulino Gracia, avançant que el vehicle no té previst passar per cap més població gironina.

El tour del TramaBus va arrencar a Madrid i després va fer una ruta per València, passejant les imatges seriagrafiades de Jordi Pujol, Felipe González, Mariano Rajoy, Esperanza Aguirre i Luis Bárcenas.

El recorregut gironí va comptar amb les ponències d'Albano Dante Fachin, secretari general de Podem, de Mariví Alonso i Paulino Gracia, secretaris d'Organització de Podem a la província de Girona; i de José Luis Fernández, regidor de Pineda Sí Se Puede, entre altres membres del partit.