Uns 300 inscrits a la jornada esportiva dels centres de dia de salut mental

Aquests equipaments gironins van atendre 439 persones l'any passat, 99 de les quals eren nous usuaris

18.05.2017 | 07:14

L'Institut d'Assistència Sanitària celebrarà demà les Jornades Esportives de Centres de Dia de Salut Mental de les comarques gironines, que aquest any arriben a la seva XXII edició amb record de participants. L'esdeveniment, organitzat enguany pel Centre de Dia de l'Alt Empordà, compta amb més de 300 inscrits i tindrà lloc al Poliesportiu de Figueres.

L'activitat, que forma part de les actuacions del calendari rehabilitador de les persones usuàries dels centres de dia, s'iniciarà cap a les 9.30 hores amb un esmorzar saludable de benvinguda als esportistes que donarà pas a la competició: una lligueta de futbol sala, tenis taula i petanca.

El programa inclou zumba, aiguagym i una caminada. El lliurament de trofeus als guanyadors de les competicions es durà a terme a última hora del matí, cap a les 13.00 hores. La festa continuarà amb un dinar de germanor i ball. 

A la jornada hi prendran part els Centres de Dia del Gironès, Alt Empordà, la Garrotxa, la Selva (Blanes i Santa Coloma de Farners), el Ripollès, Baix Empordà, el Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica i la Llar Residència La Maçana, de l'IAS, així com altres entitats. Tots els participants estaran avalats per una representació institucional i acompanyats per membres de la direcció de l'IAS.


Centres de dia de salut mental

Els Centres de Dia de Salut Mental són un servei de rehabilitació comunitària que ofereix atenció a les persones amb trastorns mentals severs on es treballa la rehabilitació i normalització personal, familiar i social de l'usuari. El centre de dia està dirigit a la rehabilitació psicosocial d'aquelles persones amb un cert grau d'autonomia i d'estabilitat, i que no presenten situacions de descompensació aguda.

Es troben distribuïts per les diferents comarques gironines i són atesos per terapeutes ocupacionals, monitors i auxiliars especialitzats en salut mental i treballadors familiars, que compten amb el suport de l'equip de psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials i diplomats en infermeria del centre de salut mental de referència.

En el seu conjunt, els Centres de Dia de la Xarxa de Salut Mental de les Comarques Gironines van atendre l'any passat 439 persones, de les quals 99 eren nous usuaris. L'any 2016 s'hi van realitzar més de 65.000 activitats distribuïdes en quatre grans àrees de treball: activitats de la vida diària, rehabilitació psicosocial i cognitiva, promoció de la salut i hàbits saludables i psicoeducatives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Olot recorda 15 anys de reclamacions de la variant

Olot recorda 15 anys de reclamacions de la variant

Per primera vegada, el recorregut entre la sortida de Bracons i la sortida del terme d'Olot a...

Creixen un 7% les pernoctacions hoteleres al global de març i abril

Creixen un 7% les pernoctacions hoteleres al global de març i abril

Els hotels gironins han fregat durant aquests dos mesos el milió i mig de nits venudes als seus...

El TSJC defensa que el jutjat de família de Girona quedarà reforçat a l´estiu

El TSJC defensa que el jutjat de família de Girona quedarà reforçat a l´estiu

El jutge que substitueix la titular seguirà treballant a aquest tribunal · La lletrada d'un jutjat...

La Fundació SER.GI alerta que l´exclusió residencial creix a Girona

La Fundació SER.GI alerta que l´exclusió residencial creix a Girona

L'entitat demana als ajuntaments que ampliïn el parc d'habitatge social i que utilitzin el seu...

Roben 7,5 tones de coure d´una empresa de Vilamalla amb un camió sostret

Roben 7,5 tones de coure d´una empresa de Vilamalla amb un camió sostret

Els Mossos arresten a Lloret de Mar dos membres d'un grup organitzat - El vehicle pesant el van...

Enllaços recomanats: Premis cinema