La Fundació Oncolliga Girona ha donat a l'hospital de Palamós prop de 21.000 euros recaptats en la darrera edició de l'Oncotrail, la cursa solidària que recull diners per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

En la darrera edició del repte solidari, que consisteix a recórrer 100 quilòmetres a Palafrugell en equip, l'Oncolliga va recaptar un total de 174.000 euros que s'han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca d'investigació sobre el càncer i a la compra d'un vehicle per a l'Oncolliga.

Gràcies als prop de 21.000 euros donats a l'hospital de Palamós, el centre hospitalari ha pogut adquirir i instal·lar un sistema de suspensió per facilitar la marxa dels pacients post-operats de neos cerebrals i altres malalties, sis unitats de TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) per al tractament del dolor neoplàsic de pacients ingressats i ambulatoris, una grua per a la mobilització i higiene de pacients de la unitat de pal·liatius, i un Eco-doppler per a la col·locació de catèters especials per a pacients que reben quimioteràpia a l'Hospital de Dia.

Dimarts es va presentar aquest material, en un acte al qual van assistir la presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer; el director de l'Oncotrail, Lluís Comet; el president del Patronat de la Fundació Hospital de Palamós, Lluís Puig; responsables de diverses àrees del centre que s'han beneficiat del donatiu i alguns dels treballadors que han participat com a corredors en les diferents edicions, com ara el director assistencial, Xavier Pérez, el director d'Urgències, Marc Pérez, o la coordinadora del Servei de Rehabilitació, Maria Maly.

I és que més enllà de l'aportació puntual de diners provinents de l'Oncotrail, l'Oncolliga col·labora des de fa anys amb l'Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran per oferir diversos serveis d'ajuda i suport als malalts de càncer, com, per exemple, el banc de perruques solidàries, l'atenció psicològica, el servei de fisioteràpia o els grups de suport.

Col·laboració amb la prova

A més, Serveis de Salut Integrats Baix Empordà participa activament en la prova amb equips de corredors des del primer any, i és una de les empreses amb més equips participants.

En aquests quatre anys, hi ha inscrit 17 equips, que sumen un total de 122 treballadors. El 2013, 12 treballadors van formar tres equips. La xifra ha anat augmentant cada any: el 2014 eren 24 treballadors en 4 equips; el 2015 38 treballadors i 5 equips; i el 2016, 48 treballadors i 6 equips. El 2017, el SSIBE també serà a la línia de sortida amb 5 equips i 40 corredors.

La donació rebuda d'Oncolliga també ha seguit una dinàmica ascendent durant aquests 4 anys. Així, el primer any es van rebre 3.630 euros, que van baixar als 2.344 euros el 2014. La xifra va pujar als 12.704 euros en l'edició del 2015 i l'any passat es van donar 20.624,55 euros.