Endesa destina 4,4 milions a la protecció dels boscos gironins

La companyia incorpora tecnologia làser a la campanya de neteja forestal d'aquest estiu

17.06.2017 | 01:24

Endesa destinarà enguany més de 4,4 milions d'euros al pla anual per a la campanya de protecció dels boscos gironins, que inclou la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica, la realització de termografies i les revisions exhaustives a peu de línia de totes les instal·lacions.

Enguany, i com a novetat, també s'ha implementat l'ús de la tecnologia Lidar a un terç de la xarxa d'alta tensió de Catalunya, un dispositiu que realitza un escaneig làser per determinar que la distància entre la massa forestal i les infraestructures és la correcta.

Del total de 15.318 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a la demarcació de Girona, el 56,35% són aèries –o el què és el mateix, 8.633 quilòmetres–i, per tant, estan subjectes d'alguna manera a zones boscoses o amb vegetació.

L'especial orografia dels boscos, com a element viu, que creix i canvia constantment, fa que la companyia –conscient de les dimensions de la seva xarxa– destini una inversió singular per protegir els espais forestals catalans, seguint les seves directrius de sostenibilitat i protecció ambiental. Es focalitzen els espais boscosos i d'altres especialment sensibles per a la societat, que reclamen una protecció i una dedicació màxima. En concret són 337 els quilòmetres de línies aèries d'alta tensió al territori gironí, mentre que de mitjana tensió en són 2.666 i de baixa tensió 5.630.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema