El primer ral·li de cotxes elèctrics de Catalunya arribarà a Olot el dissabte, dia 14 d'octubre. Serà un dels actes principals de les Fires de Sant Lluc i formarà part de la part de la programació denominada Fira d'Entitats. L'esdeveniment està organitzat per la cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat i l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa.

La sortida del ral·li tindrà lloc a partir de les 11 hores del matí de la platja de Mataró. La previsió és que els vehicles arribin a 2/4 d'1 del migdia a l'avinguda Santa Coloma, a l'altura del Parc Nou.

En aquest punt els esperaran els participants en la marxa de bicicletes de Sant Lluc. Es tracta d'una activitat de reivindicació ambiental que té programada la sortida a la 2/4 de 12 del migdia de la plaça Major d'Olot.

La idea és que els cotxes i els ciclistes facin una marxa reivindicativa dels vehicles ecològics que recorrerà diferents carrers d'Olot amb final al passeig de la Muralla.

L'objectiu de la passejada de cotxes i de bicicletes és el de donar visibilitat al que serà la mobilitat del futur. Consideren que la gent es desplaçarà amb cotxe elèctric i bicicleta i el transport públic també serà elèctric.

Reclamen perquè encara no hi ha minibusos elèctrics a Olot. Un altre objectiu és el de donar a conèixer el projecte social, d'economia verda i sense ànim de lucre, de Som Mobilitat.

Aquesta entitat promou una flota de vehicles elèctrics compartit que tindrà seu a la capital de la Garrotxa.

A la tarda i a la plaça Major, l'equip guanyador del ral·li serà premiat en un acte d'economia ecològica

Primer ral·li de cotxes elèctrics

Fins ara el ral·li de cotxes elèctrics més proper és el que va tenir lloc a Andorra a finals de setembre. Hi van participar 27 vehicles francesos, 3 d'espanyols i 1 d'alemany. Hi havia 5 models Tesla. Es tracta del vehicle elèctric més avançat, amb una autonomia de 500 quilòmetres.