Una campanya de micromecenatge avalada i reforçada per la Fundació Jaume Bofill -ja que també hi aporta diners- ha permès finançar 11 projectes educatius de naturalesa molt diferent arreu de Catalunya, entre els quals hi ha un hort escolar a l'institut Cap Norfeu de Roses. Aquest projecte, pensat per millorar la convivència intergeneracional, els hàbits alimentaris i l'atenció a l'alumnat més vulnerable, ja ha reunit 2.176 euros dels 3.648 que s'ha proposat com a fita.

Trenta-vuit projectes es van presentar a la convocatòria del projecte «Fem Educació», que la Fundació Jaume Bofill va obrir al febrer amb el suport de la Fundació Goteo i per al qual ara crida a col·laborar. Ara, l'entitat recorda que, durant el període en què la convocatòria va està oberta, més de setanta emprenedors educatius van rebre assessorament per adequar les seves propostes a les bases de la crida.

De totes les candidatures, se'n van seleccionar 13 per participar en aquest programa de micromecenatge per a la innovació educativa, que s'estructura en dues rondes de 40 dies cadascuna. La primera va servir per aconseguir un finançament mínim i la segona, a la que van passar 11 iniciatives i que encara està oberta, ha de servir per arribar a la xifra considerada com a òptima. El de Roses és l'únic projecte gironí.

Fins ara, més de 750 col·laboradors han donat suport econòmic als projectes esc0lars i han permès recollir 62.924 euros, 22.581 dels quals els ha aportat la Fundació Jaume Bofill a través del fons que anomena «regadiu» i que té com a finalitat augmentar les opcions d'èxit de projectes com el de l'hort de l'institut rosinc («Hortalitza't, Norfeu!»). Pels promotors del programa, el micromecenatge «ha demostrat ser un recurs valuós per implicar a moltes persones i comunitats al voltant d'un projecte». Des del seu punt de vista, «més que una forma de buscar finançament, el que planteja és una manera diferent de relacionar-se i de col·laborar».