L'aposta de l'escola La Salle de Girona , tant perquè l'oferta d'aquest curs ja cobreix des de primer d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) fins a segon de Batxillerat com perquè és a punt de signar un conveni que li permetrà organitzar intercanvis d'alumnat i de professorat.

n l'actualitat, més de 120 alumnes d'aquest col·legi La Salle ja estudien el xinès, un idioma que es va introduir al centre com a activitat extraescolar. Aquesta condició només la va tenir un curs, ja que al següent es va començar a impartir com a matèria reglada. Això passava el curs 2010-2011 i, quatre anys més tard, una primera promoció d'estudiants de Llengua i Cultura xinesa -una quinzena de nois i noies- va realitzar els exàmens oficials de la Fundació Institut Confuci.

D'altra banda, durant la Setmana santa de 2015, quan l'assignatura de xinès s'oferia fins a tercer curs d'ESO, el col·legi va rebre la primera invitació de l'Institut Confuci de Barcelona per viatjar a la Xina.

Mentre aquella primera delegació només estava formada per tres persones -un responsable de La Salle a Catalunya, el director i la cap d'estudis de l'escola gironina-, aquest divendres, 9 de març, hi viatjaran 24 estudiants de quart d'ESO, primer de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, acompanyats de tres professors. El seu destí és la província de Jiangsu i Xangai, en una estada d'immersió cultural becada pel Govern de la República Popular de la Xina que s'allargarà fins al dia 21.

A part del valor de l'experiència, el director de La Salle Girona, Joaquim Mataró, va destacar la importància d'aquest viatge perquè servirà per mantenir un primer contacte amb les universitats de Jiangsu i de Suzhou però, sobretot, perquè l'escola gironina signarà un conveni de col·laboració amb Chongshi Girl's School of Zhenjiang i Jiangsu Education Services for International. Mataró va especificar que aquest acord serà el marc adequat per plantejar-se futurs intercanvis d'alumnes i de docents, a més de plantejar als socis xinesos una beca adreçada a estudiants del cicle formatiu de grau superior que respon al perfil professional de videojocs.