Aquest cap de setmana s'ha inaugurat el nou Punt de Salut Jove de l'Oficina Jove del Pla de l'Estany - Cal Drac de Banyoles. Es tracta d'un nou servei, confidencial i gratuït, per a joves de fins a 26 anys. Es vol que els nois i noies disposin d'un espai íntim i reservat on poder resoldre els dubtes que tenen a l'entorn de la seva salut física i emocional i on parlar lliurement de tots aquells temes que els preocupen. Els joves podran conversar individualment, de tu a tu, amb una professional que els escoltarà i els oferirà orientació.

El servei, que compta amb el suport de Dipsalut, permetrà als joves trobar un espai i estona reservats per parlar d'ells mateixos i abordar temes com, per exemple, les relacions afectives, l'assetjament escolar o a les xarxes, les dependències, la sexualitat o les inseguretats.

El Punt de Salut Jove atendrà de forma presencial als joves que ho desitgin dos dies a la setmana, els dimarts i dijous de 5 a 7 de la tarda a l'Oficina Jove Cal Drac.

També s'ofereix atenció telemàtica. Es farà a través de correu electrònic amb una garantia de resposta d'un màxim de 24 hores.

El Punt de Salut Jove del Pla de l'Estany es va donar a conèixer amb una jornada inaugural en la que es va dur a terme tertúlies-cafè, per una banda, amb joves i, per l'altra, amb mares, pares i familiars. S'hi va reflexionar, entre altres temes, sobre trastorns alimentaris, assetjament escolar, drogodependències...

Cada tertúlia ha estat conduïda per una professional que ha exercit de mediadora amb l'objectiu que les persones participants poguessin treure el màxim profit de la xerrada.

Coordinació amb altres agents

Els professionals que gestionen l'Oficina Jove Cal Drac són especialistes en l`àmbit de la joventut, coneixen a fons el territori i es coordinen amb la resta d'agents de la comarca que ofereixen serveis i recursos per a les persones joves.

L'Oficina Jove coordina els serveis d'informació i assessorament juvenil de la comarca del Pla de l'Estany. El seu objectiu final és esdevenir la porta d'entrada única a la informació i orientació de qualitat, donant resposta a les inquietuds i necessitats de la població jove.

Es treballa per esdevenir un punt de referència en temes com l'associacionisme, el lleure, la salut, la cultura, el treball i la formació.

L'Oficina Jove Cal Drac forma part de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ) i és fruit d'un conveni de col·laboració entre la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany.