Jofre Sáez, Santa Coloma.

El parlamentari i president de CDC a les comarques gironines, Eudald Casadesús, va carregar ahir contra l'actual sistema de transport urbà de la província de Girona. En concret, les seves crítiques es van centrar en les comunicacions que afecten la comarca de la Selva amb Girona. Al seu parer, les conexions són «molt dolentes» i «deficitàries».

La causa, va apuntar, és deu al fet que Girona té un transport «massa metropolità» i deixa descuidat el que conecta amb les altres comarques i, especialment, amb la de la Selva. D'aquesta manera, Casadesús, va anunciar que presentaran una iniciativa al Parlament de Cataunya per tal d'instar al Govern de la Generalitat a ampliar les freqüències de les línies que cobreixen les conexions amb els municipis selvatans.

El president de CDC de Girona està visitant, aquests dies, les diferents comarques del ter ritori. Ahir, es va aturar a la Selva. I, aprofitant el benentès, va anunciar una altra iniciativa parlamentària per reclamar la gestió de l'aeroport de Riudellots. «Amb l'Estatut aprovat hem de demanar a la Generalitat que faci força a l'Estat perquè desclassifiqui l'aeroport i pugui passar la gestió a mans de la Generalitat», va exposar.

En aquest sentit, va declinar les responsabilitats sobre aquesta qüestió sobre el conseller del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP), Joaquim Nadal: «Veiem que el conseller diu que es reclamarà la gestió però passa el temps i encara no s'ha portat a terme».

Internet i camins rurals

Un cop exposades les dues iniciatives parlamentàries, Casadesús, va parlar sobre altres temes que afecten als municipis de la Selva com, per exemple, la banda ampla. «A Riudellots no tenen senyal hi està demostrat que hi han deficiències importants. I Internet, és deficitari en molts municipis de la comarca. Puigcercós sempre deia que aquesta qüestió era un tema prioritari i, la veritat, aquí no es mou res», va afirmar el president gironí de CDC.

Finalment, va tractar altres temes que per CDC són de rellevància com és «la millora de la carretera que va de Breda fins Arbúcies» i ajudar «als ajuntaments a adequar i mantenir els camins rurals». Per aquest motiu va demanar al DPTOP que busqui «una fòrmula per tal d'augmentar la partida» en aquests casos.