Tan sols tenen cinc i quatre anys, però no són unes nenes qualsevol. Les petites Leonor i Sofía, filles dels prínceps d'Astúries, reben classes d'anglès i segueixen una exhaustiva i disciplinada educació que inclou classes de xinès, anglès, gallec, euskera i català. També se les instrueix en Història d'Espanya i dels Borbons i dicció i oratòria en el cas de Leonor, perquè és hereva al tron. La seva mare Letizia els ha prohibit plorar en públic i acceptar regals.

Ser infanta d'Espanya no és tan fàcil com sembla. Són revelacions d'un reportatge de Vanity Fair, amb moltes curiositats de la vida quotidiana de les filles dels prínceps d'Astúries i del qual la Casa Reial es nega a fer comentaris. Les infantes no fan rebecs ni ploren en públic, com sí s'ha vist fer a alguns dels seus cosins, com Felipe Juan Froilán.

A més d'estudiar xinès i de reforçar a casa l'anglès, les infantes parlen en aquest idioma amb la seva àvia Sofía, veuen pel·lícules en versió original (se'ls ha fotografiat diverses vegades al costat dels seus pares, aficionats a aquesta mena de cinema) i canten cançons en català (que la seva tia Telma, germana de la princesa, resident a la ciutat de Barcelona, els ha ensenyat).

L'ús de les noves tecnologies, la cuina i el respecte màxim per la naturalesa són altres de les disciplines que tant a la Princesa Letizia com el Príncep Felip tenen ben presents en la seva educació.

A més, Letizia també els ha instruït sobre com han de controlar les seves emocions perquè en un futur siguin capaces de sobreposar-se als problemes quan compleixin la majoria d'edat.

Ja es va publicar que l'experiodista havia consultat amb Rocío Ramos Paul -la Supernanny de Cuatro- sobre l'educació de les seves filles. I que aquesta suposadament li havia dit que potser era excessivament estricta en no permetre'ls menjar dolços i llaminadures excepte en ocasions molt comptades, cosa que va valdre a la princesa el sobrenom de Senyoreta Rottenmeier.

Leonor i Sofía van al mateix col·legi on va cursar els seus primers estudis el seu pare el príncep Felip, el Santa María de los Rosales. Malgrat això, segons la revista, la princesa està buscant un centre educatiu més exquisit per a les seves filles ja que l'actual no li acaba d'agradar i troba que són millors els centres elegits per les seves cunyades les infantes Cristina i Elena.

Això sí, segons l'autor del reportatge, els prínceps volen que les seves filles visquin la realitat, no els agrada que ningú es dirigeixi a elles com alteses.

El reportatge ofereix també alguns detalls sobre la vida personal de la família dels Prínceps d'Astúries, com l'últim aniversari de Felip, quan la seva filla Sofía li va regalar un iPod amb una llista de reproducció de música en la qual no hi faltava l'himne espanyol.

No és la primera vegada que la revista Vanity Fair publica informacions molt internes de la Família Reial espanyola. Ja va dur els prínceps Felipe i Letizia a portada assegurant que estaven preparats per regnar i incloent detalls molt personals, encara que la Casa del Rei no va confirmar, per descomptat, que el reportatge tin?gués el seu beneplàcit i fins i tot la seva col·laboració.