Amb la projecció de The Taste of Money, del sud-coreà Im Sangsoo ha tancat portes la Competició de Canes 2012 i ja només queda que aquest vespre el Jurat presidit per l'italià Nanni Moretti en faci públic el palmarès. Els pronòstics són molt oberts i pels passadissos del festival pocs gosen apostar per uns vencedors clars.

No hi ha hagut cap títol que hagi destacat especialment i també pel caràcter extraordinàriament heterogeni del jurat d'enguany, on hi ha des del modista Jean-Paul Gaultier al director nord-americà Alexander Payne (autor de Los descendientes), passant per l'actor escocès Ewan McGregor, les actrius Emmanuelle Devos, Diane Kruger i Hiam Abbass, i els cineastes Rapul Peck i Andrea Arnold.

Per la premsa internacional les pel·lícules més ben valorades han estat Enllà dels turons, del romanès Cristian Mungiu, al·legoria sobre l'integrisme religiós ortodox i Amor, de l'austríac Michael Haneke, crònica de l'atenció a una dona malalta per part del seu octogenari marit.

També es veuen opcions a Rovell i ós, de Jacques Audriard, sobre una entrenadora d'orques que perd les cames (Marion Cotillard) i un exboxejador que hi manté una relació especial i Killing Them Softly, d'Andrew Dominik, film noir ambientat en la crisi que patim, amb Brad Pitt. I també s'hi compten dues de les pel·lícules més fàcils que s'hi han projectat: La caça, de Thomas Vinterberg, sobre un educador de llar d'infants a qui acusen d'abús de menors, i La part dels àngels, comèdia de solidaritat i reinserció de Ken Loach.

A l'última jornada de la competició es va projectar Mud, de Jeff Nichols, protagonitzada per Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland i Reese Witherspoon.