La màgia més real i internacional va omplir fins ahir Torroella de Montgrí. Trenta artistes professionals, 20 joves amateurs, 60 mags acreditats de tot Espanya al Fimag PRO - el doble que l'any passat- i 15 espais diferents són algunes de les xifres d'aquest festival que enguany va fer un pas endavant i va comptar amb primeres figures de vuit països diferents tot apostant per la diversificació de disciplines. Escapisme, il·lusionisme, màgia familiar o ventrilòquia, entre d'altres gèneres, es van poder veure al festival. Tot i la pluja de dissabte a la tarda, des de l'organització assenyalen que es va registrar un increment de públic, sobretot de famílies d'arreu de Catalunya, del sud de França o turistes de la zona, que va superar els 20.000 assistents.

"La màgia no té idiomes", assegurava el director del Fimag, Juli Carbó, que va fer una valoració molt positiva del transcurs d'aquesta edició, tant pel que fa a la qualitat dels artistes participants com al desenvolupament de l'organització. Tots els espectacles, conferències i activitats en general previstes es van dur a terme sense incidències i amb una gran assistència de públic. L'única excepció van ser alguns espectacles de carrer anul·lats dissabte a la tarda, a causa de la pluja que va caure durant tres hores.

El públic va poder gaudir d'una oferta variada i diversa, que ha consolidat Fimag com a referent en el món de la màgia al sud d'Europa i permet a l'organització plantejar-se un major grau d'internacionalització.