El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i 16 ajuntaments del Gironès van presentar ahir el festival Escenaris 2018, en un acte a la sala La Planeta de Girona.

Escenaris, que arriba a la seva catorzena edició amb una oferta de més de vuitanta funcions, se celebrarà del 26 de gener al 17 de juny a diferents municipis de la comarca del Gironès.

Concretament, els 16 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Bescanó, Bordils, Camp-llong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Vilablareix.

Companyies de teatre com La Minúscula, Zipit Teatre, Estaquirot Teatre o la companyia d'Anna Roca i Teatre a la Fuga formen part d'una programació que també inclourà la música de Jordi Tonietti, els malabars i música de Cirquet Confetti, l'espectacle gestual i de circ de Des-Hábitat o els pallassos de Rhümia.

La presentació va anar a càrrec del tècnic de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Ramon Batlle; la directora artística d'Escenaris, Clara Saperas; la consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca; i, finalment, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

Ramon Batlle va explicar que es consolida la qualitat i la quantitat de les anteriors edicions i va detallar algunes de les representacions que es portaran a terme, com Les noies de Mossbank road o El Compte Arnau.

Clara Saperas va dir que es consolida la presència de companyies de les comarques gironines.

Maria Mercè Roca va destacar el paper del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona. Roca va remarcar la importància de la mancomunació cultural en aquests projectes locals. «D'aquesta manera els fem útils i visibles per al conjunt dels ciutadans de tota la comarca, fent possible que tothom pugi accedir a la cultura amb les mateixes condicions».

Albert Piñeira va dir que «Escenaris és un festival ja consolidat. «Seguim i seguirem apostant per la professionalitat i pel treball ben fet», va dir el diputat.