Quim Torra presenta a Girona un llibre sobre la figura de Sant Jordi

'Sant Jordi, heroi i patró de Catalunya' és el títol de l'obra de l'expresident que firma al costat del fotògraf Òscar Rodbag

Quim Torra

Quim Torra / ACN

EFE

EFE

L'expresident català Quim Torra presenta aquest dimecres a Girona un llibre sobre la figura històrica de Sant Jordi que firma al costat del fotògraf Òscar Rodbag i que aprofundeix en aquesta llegenda. 'Sant Jordi, heroi i patró de Catalunya' és el títol de l'obra, editada per Cossetània, que repassa a un mite que arriba a l'actualitat amb plena vigència.

La llibreria Les Voltes de Girona organitza la presentació en l'espai Escola d'El Foment amb presència anunciada dels dos autors.

Si Quim Torra investiga la figura d'aquell cavaller fins a erigir-se en patró de Catalunya, Òscar Rodbag recrea aquella època amb l'ajuda de centenars de figurants de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc.

Torra rememora en la part final del llibre la seva estada en el Palau de la Generalitat, que descriu com un espai que és "una epifania del patró de Catalunya" amb referències presents en diferents punts de l'edifici, construït sobre uns altres més antics que integraven el barri jueu de Barcelona.