L'habitatge segueix abaratint-se, si bé de forma més moderada. Segons dades del Govern corresponents a setembre, el preu de l'habitatge lliure ha caigut a Girona un 1,6% l'últim any, situant-se a nivells no vistos des del segon trimestre de 2006.

Girona, amb un preu mitjà de 2.258 euros per metre quadrat, continua essent el municipi més car de la dermacació. Entre les poblacions de més de 25.000 habitants, Lloret i Blanes, segueixen a la capital de la demarcació.

En el conjunt de l'Estat, el preu de l'habitatge completa ja dos anys seguits de caigudes. Durant el tercer trimestre de l'any, el valor dels pisos es va reduir un 3,4% a l'Estat respecte al mateix període de l'any anterior. Els preus retrocedeixen a nivells de 2005 i deixen el cost mitjà del metre quadrat en 1.832 euros. Les províncies adjacents a Madrid i la costa, són les zones que més es devaluen mentre els preus pugen a Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa i Galícia.

La directora general d'Arquitectura i Política d'Habitatge, Àngels Marín, va dir que l'eliminació de la deducció per compra d'habitatge a partir de 2011 per a rendes inferiors a 24.000 euros i el venciment de comptes d'estalvi habitatge podrien estar avançant decisions de compra i explicar part de la desacceleració de la caiguda dels preus de l'habitatge.

Segons la seva opinió, l'efecte de l'eliminació de la deducció per compra d'habitatge serà "limitat", ja que només se suprimirà per al 25% dels quals es beneficien de la deducció.