El procés obert per a seleccionar personal per a la temporada d'estiu al Park Hotel San Jorge, un establiment de quatre estrelles situat entre Calonge i Platja d'Aro, va superar ahir totes les previsions. A mitja tarda, més de 800 persones havien entregat el seu currículum per optar a un dels 30 llocs de treball que l'hotel preveu necessitar aquest estiu.

Daniel Casanovas, subdirector de l'hotel, expressava la seva satisfacció per l'èxit d'una convocatòria "molt innovadora en el nostre sector" i que "vol mostrar a tothom, que tot i la crisi, hi ha empreses que creem ocupació i riquesa".

Tot i l'allau de peticions de feina, els caps de departament de l'hotel només van entrevistar uns 300 aspirants. "La resta no complient amb els requisits, ja fos perquè no tenien formació i/o experiència suficient, o perquè venien per un lloc de treball que no oferíem", explicava Casanovas.

Als que passin aquest primer filtre, els convocaran a una nova entrevista. Les primeres contrac?tacions es faran en pocs dies, tot i que la plantilla no arribarà al màxim fins al juliol i l'agost, quan l'hotel ronda la plena ocupació. Durant tot l'any, l'hotel compta amb una plantilla fixa de 32 persones, que es pot arribar a duplicar a l'estiu.

Amb més de 50 anys d'història (va ser inaugurat el 1957), el San Jorge inicia aquest any una nova etapa amb Carles Anglada com a director, tasca en la que substitueix Jaume Donjó, que va estar més de deu anys a la direcció de l'establiment. Donjó, que també va ser regidor de l'Ajuntament de Platja d'Aro, ha passat a dirigir el Gran Hotel Havana, a Barcelona i del mateix grup hoteler.