Milers d'opositors i oficialistes es van manifestar ahir per separat a Caracas; els primers, demanant la renúncia del dirigent del país, Nicolás Maduro; i els chavistes, en contra del president nord-americà, Barack Obama, per un decret que qualifica Veneçuela "d'amenaça" per als EUA.

El color blanc en vestimentes i banderes va predominar en la manifestació dels opositors veneçolans, mentre que el vermell va destacar en la "marxa antiimperialista" dels afins a Maduro, que van recórrer carrers de l'est i del centre de Caracas, respectivament.

Per part dels opositors, "hi haurà importants anuncis", va assegurar als periodistes el president de la unicameral Assemblea Nacional (AN, Parlament), Henry Ramos Allup, en al·lusió a futures accions en demanda de la renúncia de Maduro i a l'activació de diferents alternatives electorals per a un eventual canvi de Govern. A més de la renúncia, l'oposició busca la convocatòria d'un referèndum i una esmena constitucional com a alternatives addicionals a l'objectiu de posar fi al mandat de Maduro.

El decret de Maduro

D'altra banda, el Parlament veneçolà citarà ministres del govern de Nicolás Maduro abans de prendre una decisió sobre la petició formulada davant del legislatiu per a la renovació del decret d'emergència econòmica, segons va anunciar ahir Ramos Allup.

Encara que l'Assemblea Nacional va rebutjar al gener passat aquest decret de Maduro, aquest va seguir en vigor en ser després validat pel Tribunal Suprem de Justícia (TSJ), màxima instància judicial.