El Tribunal Suprem va confirmar les indemnitzacions que Costa Crociere ha de pagar per danys físics i morals a cada un dels vint-i-passatgers espanyols del vaixell italià Costa Concordia, que va naufragar el 13 de gener de 2012 davant a l'illa de Giglio (Itàlia).

Segons la sentència de l'alt tribunal espanyol, l'empresa propietària del vaixell haurà d'abonar 12.000 euros per danys morals a cada un d'ells per la inquietud, ansietat, angoixa i estrès que van viure la nit del naufragi del vaixell en aigües italianes.

A més dels disset que van patir lesions rebran una quantitat addicional fixada en els informes medicolegals aportats per Costa Crociere.

La resolució desestima el recurs interposat per l'Associació d'Afectats Espanyols pel Costa Concordia 2012 que sol·licitava un total de 1.320.000 euros, 60.000 per cada passatger.

La Sala Civil del Suprem ratifica la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid que va entendre que calia avaluar els danys morals de forma independent i sense prèvia acreditació per la difícil situació viscuda pels passatgers durant el naufragi.