Tres persones van ser detingudes ahir a la localitat de Chemnitz (est d'Alemanya) per la seva relació amb un home d'origen sirià a l'habitatge del qual es van trobar "diversos centenars de grams" d'explosius.

El portaveu de l'Oficina del Criminal (LKA) de Saxònia, Tom Bernhardt, va indicar que el principal sospitós, al qual es busca per preparar explosius per perpetrar un atemptat, encara no havia estat arrestat. Fonts de la lluita antiterrorista no identificades van assenyalar que l'operació policial va frustrar un atac islamista, segons van recollir alguns mitjans de comunicació.

La policia de Saxònia va identificar el sospitós fugit com a Jaber Albakr, un sirià de 22 anys nascut a la localitat de Saasaa, en aquest estat alemany. Les forces de seguretat no van aportar, però, més informació sobre el sospitós ni les seves possibles motivacions. Respecte als tres detinguts, són "coneguts" del sirià a què es persegueix. Dos van ser arrestats a les proximitats de l'estació central de Chemnitz i el tercer en el centre de la ciutat.

El portaveu de LKA va explicar que l'operació es va posar en marxa després que divendres es rebés informació dels serveis secrets en què s'alertava sobre el "seriós perill" que representava el sospitós.

Alarma a la zona

L'operació de les forces de seguretat va desencadenar certa alarma a l'àrea coneguda com Fritz-Heckert, una zona de grans edificis residencials aixecats durant l'era comunista. La policia va evacuar almenys un bloc d'apartaments i va demanar als veïns que romanguessin "dins de les seves cases" durant l'operatiu.

L'única explosió registrada a la zona va ser la que van realitzar els mateixos membres de les unitats especials per accedir al pis utilitzat pel sospitós.

Saxònia, bressol del grup Patriotes Europeus contra la Islamització d'Occident (Pegida), va ser escenari de múltiples incidents xenòfobs en els últims mesos, inclosos diversos atacs incendiaris contra centres de refugiats.

Alemanya va patir dos atacs gihadistes al juliol, ambdós perpetrats per sol·licitants d'asil, en què van morir dos terroristes i vint persones van resultar ferides.