"Quan t'ofereixen una cosa com aquesta, no pots dir que no". Així s'expressava ahir l'exjugador i exentrenador d'hoquei Ivan Tibau, que el proper dimarts serà nomenat oficialment com a nou Secretari General de l'Esport de la Generalitat. Tot va precipitar-se divendres, quan Tibau va tenir "un canvi d'impressions" amb el president Artur Mas. "Després d'aquesta presa de contacte, tot va ser molt ràpid. Vaig decidir acceptar la proposta i la veritat és que tinc una alegria immensa. Em prendré aquest projecte amb moltes ganes i il·lusió".

Tibau va subratllar que la seva elecció ha comptat amb el suport de l'exsecretari general de l'Esport Josep Maldonado, "que ara estarà al meu costat amb una responsabilitat que hem d'acabar de definir". L'encara regidor d'Esports de Lloret de Mar abandonarà l'Ajuntament, tot i que ahir assegurava que "d'aquest tema encara no n'hem tingut temps de parlar-ne. En principi jo havia d'anar a la llista de les municipals i el projecte m'atreia molt. Ara haig de parlar amb l'alcalde a veure com es resol la meva situació". Si Tibau és nomenat dimarts, podria prendre possessió a finals de setmana, ja que cal que quedi inscrit al DOGC.

Preguntat sobre què li han demanat i quins han de ser els eixos bàsics del seu mandat en l'esport català, Ivan Tibau va explicar que "tot encara és molt recent i és evident que hi ha molts temes sobre la taula". L'exentrenador del Lloret, però, té clar que potenciar les seleccions catalanes serà un dels eixos vertebradors. Tibau va ser capità de la selecció catalana que va guanyar el Mundial B a Macau.

Un cop nomenat Ivan Tibau com a substitut d'Anna Pruna a la Secretaria General d'Esports es determinaran els noms de les persones que ocuparan alts càrrecs en aquest departament, com per exemple qui s'encarrega de les Delegacions Territorials. Tibau, de fet, sonava en moltes travesses com a Delegat d'Esports a Girona, com a substitut de Josep Saguer, però finalment Artur Mas l'ha triat per assumir el repte de dirigir la Secretaria.

Tibau va desvincular-se dimecres passat del Lloret d'hoquei, que va incorporar Manolo Barceló com a recanvi a la banqueta.