Fi del misteri. Un temps després de fer bullir l'olla, de fer córrer la rumorologia i d'aconseguir que més d'un s'hagi trencat el cap intentant encertat la seva identitat, ahir sortia a la llum el nom del proper fitxatge del Palamós. Una incorporació d'allò més mediàtica, ja que ha estat impulsada per una iniciativa sense precedents en el món del futbol.

El denominat "jugador Facebook", l'home que arriba al degà del futbol català gràcies a una iniciativa potenciada a través de la conegudíssima xarxa social, és Óscar Almendros, un davanter de 27 anys que ha vestit la samarreta d'algun o altre equip de la demarcació, incloent-hi també la del mateix Palamós. L'atacant ha defensat els colors de clubs com el Cassà, el Llagostera, el Vilajuïga o més recentment el Vic, però al Nou Estadi se'l recorda pel seu paper a la campanya 2003-2004, quan va militar a les files d'un Palamós dirigit per Domènec Torrent i Carles Planchart (actualment ajudants de Josep Guardiola a la primera plantilla del FC Barcelona) des de la banqueta.

Poca presència va tenir Almendros en aquell conjunt que presidia Pere Luque, un Palamós que va ser incapaç de mantenir la categoria (la Segona Divisió B), la qual cosa va fer inevitable el descens a la Tercera Divisió.

Segurament trigarà ben poc l'afició del conjunt baixempordanès (situat tercer a la classificació a quatre punts del líder de la categoria, la UE Figueres) a poder veure les primeres actuacions del jugador Facebook vestint la samarreta del Palamós, ja que Óscar Almendros podria debutar aquest proper dissabte al derbi contra el Lloret (el partit es disputarà a les 4 de la tarda). Tanmateix, no serà fins d'aquí a un parell de setmanes que Almendros no s'estrenarà a casa, ja que els d'Edu Vílchez tenen ara dos partits consecutius com a visitant (el ja esmentat davant el Lloret i un altre partit de la màxima rivalitat, en aquest cas, contra el Guíxols) i no tornaran al Nou Estadi fins al duel davant el Ripollet.

Per aquest partit, el club decretarà l'entrada gratuïta per a tots aquells aficionats que hagin col·laborat a fer possible la incorporació d'Óscar Almendros, el primer jugador Facebook de la història del futbol. El davanter gironí s'entrenarà ja aquesta setmana sota les ordres de Vílchez i podria debutar aquest proper dissabte a Lloret de Mar, ja que l'entrenador ?baixempordanès té baixes importants per completar la zona d'atac del seu equip, com Pau Gusó, Guitart i Jaume Duran.

D'aquesta manera, no seria d'estranyar que Vílchez donés protagonisme a un Almendros que ?lluirà el número 12 a la samarreta en honor a l'afició que ha aconseguit augmentar el compte bancari del club fins als 1.500 euros a l'espera encara d'obrir la guardiola que el club va dipositar ara fa uns mesos a l'entrada de la Tribuna del Nou Estadi.