Intranscendent, però decebedor

Derrota sense conseqüències a la classificació per a l’Uni a Barcelona tot i els fantasmes que reobre el seu últim quart

Magarity busca la cistella davant la defensa de la blaugrana Ginzo. | DAVID SUBIRANA/SPAR GIRONA / jordi roura. barcelona/girona

Jordi Roura

Jordi Roura

L’Spar Girona continua la seva particular lluita interna per saber què vol ser quan sigui gran aquesta temporada. Ahir, al Palau Blaugrana, va tocar fallar, contra un altre rival que lluitava per no baixar (72-70) i que amb el triomf va celebrar la permanència. Semblava que la recuperació de Labuckiene, que va reaparèixer un mes després, i la millora edificada a partir de tocar fons després de la Copa i el Celta, obrien una escletxa d’esperança de cara als play off, però al Palau, contra un rival contra les cordes com el Barça CBS, va deixar escapar l’oportunitat de deixar sentenciada la quarta posició. La derrota tampoc tindrà massa conseqüències perqul’Estudiantes va caure amb l’Avenida, i si l’Uni tomba el Gran Canària dissabte en l’última jornada, s’entrarà a la fase pel títol com a cap de sèrie, que al final és el que compta. Ara, dit això, s’haurà firmat una de les pitjors lligues regulars dels últims temps i, una cosa no treu l’altra, també s’ha de dir.

L’Uni va començar bé al Palau, amb un parcial inicial de 0-8. Mica en mica, però, el Barça, que s’hi jugava la permanència, va anar igualant el partit també en la mateixa proporció que les gironines empitjoraven el seu bon percentatge de tir. L’equip de Roberto Íñiguez va anar per davant fins l’última jugada abans del descans, quan Ginzo va anotar un triple sobre la botzina pràcticament des del mig del camp (38-37).

A partir d’aquí el partit es va igualar, tot i que les gironines, gràcies a un tercer parcial molt seriós, van tornar a posar-se per davant, arribant a dominar de 9 (42-51), amb Nicholson molt entonada de tres. El Barça CBS, de totes maneres, empès pel públic del Palau, va seguir creient en el triomf i va tancar el parcial sis avall (50-56), que ho deixava tot per decidir.

L’Uni no va saber tancar el partit, en un darrer parcial molt dolent. Entre Erjavec, que ahir va firmar la seva millor actuació de blaugrana, i Ginzo van capgirar el marcador un altre cop (57-56). El Barça se’n va anar de 5 (61-56) a 6 minuts del final, però un triple de Nicholson igualava el marcador (61-60) quan en quedaven quatre. Les gironines havien rebut un 11-0. A 44 segons del final l’Uni perdia 72-69 amb pilota pel Barça. Cruz va fallar el tir, Berstch va agafar el rebot, ningú es va atrevir a buscar el triple que forçava la pròrroga, i amb cinc dècimes per jugar Ygueravide rebia una falta que l’enviava al tir lliure. Només en va fer un (72-70) per tancar un fracàs més aquesta temporada, que no per intranscendent, deixa de ser menys decebedor. Dissabte a Fontajau arriba un Gran Canària que s’hi jugarà la permanència. Però l’Uni ha d’assegurar el quart lloc.