n El papa Francesc ha fet una crida perquè «enlloc del món existeixin nens soldat», en un vídeo que ha publicat aquesta setmana a Internet. El document s'emmarca en una iniciativa impulsada per Jorge Mario Begoglio, que publica cada mes una gravció en espanyol on analitza els que considera que són els princials reptes de la humanitat.

En el vídeo d'aquest desembre, el papa afirma que «en aquest món, que ha desenvolupat les tecnologies més sofisticades, es venen armes que acaben en mans de nens soldats».

Per això, Francesc assenyala que cal fer «tot el possible perquè es respecti la dignitat dels nens i acabar amb aquesta forma d'esclavitud». «Siguis qui siguis, si estàs tan commogut com jo, et demano que t'uneixis a aquesta intenció, perquè enlloc del món existeixin nens soldats», assenyala.

En vídeos anteriors, el papa havia reflexionat sobre assumptes com la protecció del medi ambient, la igualtat entre home si dones, la crisi dels refugiats, l'explotació laboral o el diàleg interreligiós per fomentar la pau.

Les gravacions, subtitulades en deu idiomes, presenten el papa Francesc mirant a càmera i dirigint el seu missatge als espectadors, però el discurs va acompanyat tota l'estona per imatges que il·lustren les seves paraules.