El Lugo i el Girona són els dos clubs de la Lliga Adelante que estan a punt de rebre inversió ?estran?gera. Gerard López, empresari de Luxemburg amb origen gallec, ja hauria tancat la compra del 49% del capital de l'entitat gallega per un valor d'1,5 milions d'euros. El també propietari de l'escuderia Lotus va presenciar el duel d'ahir des de la llotja de l'Anxo Carro. A la mateixa hora i a l'altra banda de la península Ibèrica, a més de mil quilòmetres, Ricardo Luis Pini va seguir per televisió les evolucions de l'enfrontament quan encara no feia ni tres hores que havia arribat d'Argentina.

L'advocat argentí i la cara visible del grup inversor disposat a comprar el paquet majoritari d'accions de la SAE gironina va completar ahir el viatge entre Buenos Aires i Girona. El llarg vol entre la capital argentina i Barcelona va arribar sense retard, a quarts de quatre de la tarda. Pini, acompanyat per l'auditor de confiança que ha d'examinar els comptes de l'entitat de Montilivi, va tenir temps de fer el centenar de quilòmetres que separen Barcelona de Girona per arribar a l'hotel en què està previst que s'allotgi fins al dia 29 d'aquest mateix mes, data en què agafarà el vol de tornada cap a Argentina.

Ja a la seva habitació, Pini va seguir per televisió les evolucions del duel entre el Girona i el Lugo. No es va perdre l'acció oportuna de Sandaza ni el golàs de Granell. Però també va observar com el partit arribava al descans amb un 1-2 al marcador que feia preveure una segona meitat disputada. Ja iniciat el segon temps, l'home, de 40 anys, va accedir a fotografiar-se per aquest rotatiu. No va fer declaracions públiques perquè la negociació amb la representació de la propietat (Josep Delgado) vol realitzar-se amb la màxima confidencialitat.

Reunions a la vista

Després d'haver passat la seva primera nit a Girona, Pini i l'auditor que va viatjar ahir amb ell tindran gairebé dues setmanes per fer les pertinents reunions. L'objectiu és mirar fil per randa la situació de l'economia del club. Almenys en una d'aquestes trobades hi serà l'actual president, Francesc Rebled, i la primera cita amb el dirigent podria produir-se demà mateix. Hi ha molt per parlar.

L'oferta del grup inversor (format pels germans Ricardo i Sebastián Pini, un tercer argentí, un resident d'Estats Units i un suís) exi?eix que el Girona tingui la seguretat d'acabar la temporada amb dèficit zero. L'altre fet primordial perquè el club canviï de propietari és que l'entitat de Montilivi sigui capaç de sortir del concurs de creditors el 19 de febrer. Si falten diners, el grup inversor els avançaria amb una injecció de capital, però llavors demanaran restar-los del valor econòmic de la venda del club.