Pere Pons va rebre un fort cop a la cuixa durant la primera part del partit de dissabte contra el Mirandés després d'una forta topada amb Álex Ortiz. Semblava que no havia de ser res i, de fet, el de Sant Martí Vell va continuar jugant com si res la resta del partit. Fins i tot va sortir a atendre els mitjans de comunicació al final del partit sense donar cap importància a la jugada. Tanmateix, després de gaudir de dos dies de descans, Pere Pons ja no va poder participar a l'entrenament de dimarts al matí a Tordera i a la tarda tampoc va aparèixer per Montilivi. El misteri es va resoldre ahir al migdia, quan el club va anunciar que Pere Pons pateix un edema a la cuixa i que des de dimarts està ingressat a l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. Pons està descartat per jugar dissabte a Almeria, ja que haurà de quedar-se ingressat fins dilluns a l'espera de la seva evolució. El club no va pronunciar-se sobre el termini de recuperació però tot sembla indicar que no serà una cosa ràpida. D'aquesta manera, Machín es queda, per un temps indefinit, sense un dels seus jugadors clau i l'home que equilibra l'equip des del mig centre.

Les alarmes es van encendre dilluns, quan la inflamació de la cuixa esquerra no baixava i Pons es va sotmetre a una ressonància magnètica i una ecografia d'alta definició. Les proves van detectar la creació d'un edema i Pons va ser traslladat a Barcelona, on els doctors Antoni Mora i Sergi Sánchez li van practicar un drenatge de col·lecció hemàtica entre el recte anterior i el vast intermig a l'Hospital Univeristari Sagrat Cor. El drenatge va permetre la reducció de la inflamació però el jugador s'haurà de quedar controlat a l'hospital fins dilluns. Pons no podrà jugar a Almeria i molt probablement tampoc hi serà per rebre el Leganés diumenge que ve. Malgrat que l'edema està localitzat i tractat i no hauria de suposar cap problema que revertís més gravetat, sí que es tracta d'una lesió delicada que cal cuidar. És per això que és probable que Pons estigui uns quants dies més de baixa.

Pendents d'Eloi Amagat

Pere Pons no va ser l'única absència a l'entrenament d'ahir. De fet, Machín pot tenir poblemes per confeccionar el mig del camp gironí per al partit de dissabte. I és que dos dels possibles recanvis de Pons, Eloi Amagat i Nwakali, tampoc van treballar ahir amb el grup. El migcampista gironí arrossega un cop al turmell del partit contra el Mirandés i va fer treball de recuperació sense saltar a la gespa. De la mateixa manera, Nwakali continua amb la bursitis traumàtica que té al colze fruit d'un cop en un entrenament i que li impedeix entrenar-se des de divendres passat. Les baixes de Pons, Eloi Amagat i Nwakali van fer que el jove del filial Marc Carbó participés en la sessió amb el primer equip blanc-i-vermell.

De la seva banda, Felipe Sanchón ja fa carrera contínua i confia estar disponible per rebre el Leganés la setmana que ve. El manxec Rubén Sobrino avança a poc a poc tot i que ja corre sota les indicacions dels fisioterapeutes del club.