Instants abans que Pablo Machín hi aparegués, a la sala de premsa es van sentir frases del tipus: "Se'ns ha aparegut la verge", "el Girona és el millor equip que ha passat per aquí" o, ja amb un pèl d'humor, "encara està atacant el Girona o ja han plegat?". Eren periodistes locals que comentaven la jugada i se'n feien creus, de com l'Almeria havia pogut sumar els tres punts davant un equip tan superior com va ser ahir el Girona. Per acabar-ho d'adobar, el tècnic local, Néstor Gorosito, va confessar a Machín que juntament amb el Leganés, el Girona era, per a ell, "el millor equip de la categoria". Tots aquests elogis de res serveixen en futbol quan al final del partit és una derrota. Això ho sap molt bé Machín. "Em fastigueja força perquè quan el contrari et lloa és que no has tingut encert i te'n vas sense cap punt. El reconeixement està bé. Hem fet un bon partit però el que compta són els resultats", deia el tècnic. El sorià no entenia com cap de les moltes ocasions de què va gaudir el seu equip no va acabar al fons de la porteria de Casto. "Ha estat una qüestió d'encert. Hem fet un partit molt digne per no dir molt bo. Ho hem intentat de totes les maneres i colors. A pilota aturada, per bandes, pel mig... Hem fet de tot menys ficar-la a dins. Equivocant-nos només una mica n'hauríem marcat algun", es lamentava Machín que, a més a més, va veure com el gol de la derrota arribava en una de les poques ocasions de l'Almeria. "Ells han marcat el primer cop que han xutat. Només n'han tingut una i mitja".

La desfeta d'ahir al Juegos del Mediterráneo acaba amb la ratxa de vuit jornades consecutives d'imbatibilitat del Girona i l'allunya de les posicions de play-off. Per a Machín, que la ratxa finalitzés "algun dia havia de passar". Ara bé, al de Gómara li va saber greu que fos justament ahir quan el seu equip no va fer mèrits per sortir derrotat. "No ha estat el partit en què s'hauria d'haver tallat la ratxa", deia el sorià, que, això sí, destacava que "m'estimo perdre un partit i guanyar el següent que empatar-ne dos de seguits". Per al tècnic, la diferència entre el Girona i l'Almeria ahir va raure en l'encert d'un equip i l'altre en el moment d'acabar de fer un canvi per lesió. "Després de la lesió d'Aday, ells ens han fet el gol a pilota aturada. Nosaltres hem tigut una situació semblant amb Coris quan Dubarbier s'ha lesionat i no hem marcat", subratllava.

Néstor Gorosito

De la seva banda, l'entrenador de l'Almeria, Néstor Gorosito, va destacar que el més positiu del partit havia estat "el resultat", "més que no pas el rendiment o la capacitat de patiment". I és que l'argentí va reconèixer la superioritat d'un Girona "molt treballat". Gorosito va assegurar fins i tot que els seus jugadors "no podien fer tres passades seguides" però que quan ho aconseguien havien estat capaços de "crear algun contracop perillós". "Hem patit massa i hem concedit massa centrades des de les bandes", destacava l'extècnic del Xerez. Tot i això, el preparador dels andalusos va destacar que amb una mica més de "precisió", l'Almeria hauria pogut marcar el 2-0 a la primera part i encarrilar el partit.