El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Salt, Toni Vidal, s'ha mostrat satisfet per la futura posada en funcionament de la línia de d'autobús que unirà la vila i el campus de Montilivi de la UdG, tal com va avançar Diari de Girona. Vidal va exposar a la Taula de la Mobilitat de Girona del 26 de març la nova línia L9 que unirà directament Salt amb els barris de l'Eixample, Sant Narcís, Santa Eugènia, així com al campus universitari de la UdG. Està previst que la nova línia entri en funcionament a partir del mes d'octubre. La línea complementarà també la connexió de Girona amb l'Hospital Santa Caterina i la zona comercial de l'Espai Gironès.

Des de l'àrea de Mobilitat s'ha treballat durant els darrers mesos per tal de respondre a una demanda històrica dels joves de la vila, segona s'han informat des del consistori. La L9 permetrà reduir el trajecte que comunica amb el campus de la UdG, que fins ara era de 45 minuts, a només 25 amb la implantació de la nova línia.

El recorregut, que s'ha treballat conjuntament amb l'Ajuntament de Girona i l'ATM, serà el de l'antic ferrocarril d'Olot a Girona. I, en concret, passarà pel passeig dels Països Catalans, passeig d'Olot, carrer Emili Grahit i, a partir d'aquí, pujarà cap al campus universitari de la UdG.

"Hem treballat per resoldre una demanada lògica i justa. Els joves de Salt han de poder anar directament al campus de Montilivi", ha manifestat el regidor de Mobilitat, Toni Vidal.

La mesura, a més, es complementa amb una nova aposta de l'equip de govern de l'Ajuntament de Salt per tal de fomentar el transport públic entre els joves de la vila amb una bonificació de més d'un 60% per les targetes T-10.

D'aquesta manera les T-10, que actualment costen 10,70€, passaran a valer 4,5€. Actualment un jove destinava 428 euros anuals a transport públic i, amb aquesta mesura, passarà a gastar-ne entre 160 i 180€ a l'any.

Els beneficiaris d'aquesta bonificació seran els joves de 16 a 25 anys que estiguin empadronats a Salt i que realitzin a Girona estudis post obligatoris.

El regidor, Toni Vidal, ha concretat que la bonificació, que beneficiarà a més de 400 joves de la vila, es posarà en funcionament "abans que acabi el present curs escolar".

"Aquesta mesura és un dels objectius que es fixa el Pla Local de Joventut i és també un dels objectius de la legislatura, que passa per fomentar l'ús del transport públic", ha conclòs el regidor de Mobilitat, Toni Vidal.

La venta d'aquests abonaments es farà a través de l'oficina de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Salt, ubicada al carrer Major número 164 una vegada tancat el conveni amb ATM per a la venda dels tiquets.