Nova escultura de l'artista Edgar Massegú al Pont Major

L'obra s'ha fet amb la participació dels centres educatius del barri

Porta per títol "EBXPMCAF" i està situada a la façana del Centre Cívic

Massegú treballant en l'obra.

Massegú treballant en l'obra. / Ajuntament de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona ha inaugurat avui l’escultura de l’artista Edgar Massegú, que porta per títol EBXPMCAF i que està situada a la façana del Centre Cívic Pont Major i de la Biblioteca Just M. Casero. Es tracta d’una obra elaborada amb materials reciclats i amb la participació dels centres educatius de Pont Major al voltant de la inclusió social i la convivència. Es tracta de la culminació de les jornades artístiques intercentres del Pla Comunitari Construïm Ponts.

Aquest matí, la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones i de Llengua Catalana de l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme i Zurita, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés, han participat en la inauguració.

“Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins el Pla Comunitari Construïm Ponts, és un bon exemple de com teixir aliances i enfortir la xarxa comunitària és la manera de fer avançar plegats els barris i la seva gent”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia Núria Riquelme i Zurita

"Poder embellir els equipaments públics i fer-ho a través de projectes artístics treballats conjuntament amb els quatre centres educatius del barri és la millor manera de fer xarxa i consolidar que la mainada se senti identificada amb el seu barri i la seva ciutat", ha afirmat la regidora Queralt Vila Vergés.

Inauguració de la nova escultura.

Inauguració de la nova escultura. / Ajuntament de Girona

L’obra és el resultat d’unes jornades participatives que l’artista ha portat a terme amb alumnes de l’Escola Bressol El Pont, l’Escola Carme Auguet, l’Escola FEDAC Pont Major i l’Institut Narcís Xifra, amb l’art i la poesia visual com a nexe, abordant en tot moment aspectes de la inclusió social i la convivència. L’escultura, que està elaborada amb material reutilitzat i reciclat, representa un pont, i és també una al·legoria al treball socioeducatiu dels centres educatius del barri, que estan representats amb un cub lluminós cadascun. Aquesta activitat comunitària i col·laborativa entre els centres educatius el barri del Pont Major ha estat impulsada pel Pla Comunitari Construïm Ponts.

Tot i que és un artista jove, Edgar Massegú té una trajectòria meteòrica i un treball prolífic en diversos camps. “Performer”, escultor, pintor, poeta, fotògraf i músic, s'acosta a la visió renaixentista de l'artista total. Ha realitzat exposicions i landarts arreu del món: Nova York, la Xina, Pequín, Austràlia, Madrid, Barcelona, Japó, Islàndia, Tunísia, Costa Rica, França i Egipte, entre altres. Ha rebut diversos reconeixements en fotografia, dibuix, pintura, escultura i música.

Mirada subversiva

Entenent l'art com a eina de transformació social, les seves obres són creades des d’una mirada subversiva de la realitat i posen de manifest les injustícies socials o el desordre ecològic. Més que la d'un artista, la seva obra és la d’un alquimista capaç de transformar allò que ens sembla rebuig en art.

La conservació del medi ambient és el seu motor creador. Massegú forma part del col·lectiu Drapart (Festial d’Art Sostenible de Catalunya) i s’ha especialitzat darrerament en museïtzar grans espais, com ara els quasi 1.000 metres quadrats del Tinglado2 de Tarragona, o el castell de l’antic secretari de Dalí a Púbol, reconvertit en el Kastell, en el qual ofereix visites guiades.