El model MX-5 de la firma automobilística japonesa Mazda ha estat elegit com el vehicle més fiable de Regne Unit en l'enquesta anual sobre fiabilitat que realitza la revista britànica 'What Car?', Ha informat l'empresa en un comunicat.

Mazda ha indicat que les unitats del MX-5 fabricades des de 2005 van presentar un índex d'avaries del 4%, el que suposa el percentatge més baix en comparació amb la resta de vehicles analitzats, i va afirmar que el següent cotxe amb menys errors va obtenir un 15% .

Així mateix, l'enquesta posa de manifest que els propietaris d'aquest model de la firma japonesa són els que han de fer front a uns costos de reparació més baixos al Regne Unit, amb un import mitjà de 165 lliures (211 euros al canvi actual).

L'empresa automobilística ha assenyalat que aquesta enquesta calcula l'índex de fiabilitat d'un vehicle en funció de factors com el nombre de vegades que es avaria, el cost de les reparacions, el temps mitjà que passa el cotxe fora de la carretera per reparació, l'antiguitat i el quilometratge.

El director de Postvenda de Mazda al Regne Unit, David Wilson-Green, va afirmar que la marca japonesa "és famosa" per la seva experiència en enginyeria i per les seves models excepcionalment fiables, el que, segons ell, són dues bones raons per tenir una base de clients fidels.