Usuaris de les línies de bus interurbanes de Lloret, Tossa o Blanes que viatgin amb autocars Pujol hauran comprovat que des d'aquest passat dilluns el preu del bitllet costa una mica més. La companyia ha reestructurat les tarifes actualitzant el preu mínim per quilòmetre i sumant el cànon de les terminals (procediment que es fa a finals de cada any i que acaba donant la xifra final del preu).

Però la companyia ha aprofitat per simplificar i igualar costos. Quant als bitllets ordinaris, ara hi haurà dues tarifes, segons si es viatja per una o dues zones. Per exem?ple, els usuaris que van de Lloret a l'estació de tren de Blanes pagaven 1,75 euros per trajecte, el mateix de Lloret a l'hospital comarcal. D'igual manera, de Blanes a l'hospital o a l'estació costava 1,70 euros, o de l'estació de tren a l'hospital, 1,65 euros.

Si el viatge era entre parades intermèdies, el preu oscil·lava entre 1,65 i 1,75 euros. Ara, des d'aquesta setmana, tots els que viatgin per una zona (veure gràfic adjunt) pagaran el mateix: 1,80 euros. Els més beneficiats seran els de Tossa a l'hospital, que passen de pagar 2,05 euros a 1,80 euros. Quant a les dues zones, afecta el tram Tossa-Estació o Tossa-Blanes, igualant els preus fins a 2,80 euros.

Per altra banda, Pujol ha recuperat els abonaments mensuals il·limitats. Fins ara eren uns abonaments de 15 dies (el mínim que estableix la llei) i tenien un preu de fins a 24,40 euros. Era una mica més baix si el trajecte era entre parades intermèdies o des de punts més propers. Amb la reestructuració es manté l'abonament de 15 viatges però ara té un preu únic de 24,75 euros, es viatgi on es viatgi. A més, la companyia ha recuperat l'abonament mensual il·limitat que tindrà un únic preu de 52,75 euros (cal sumar la fiança de 1,5 € quan s'adquireix la targeta).

En el cas dels abonaments, Pujol valora positivament que s'ha equilibrat el preu per anar a l'hospital comarcal, ja que, per exemple, una persona de Tossa fins ara no podia adquirir cap abonament i el bitllet ordinari era el més car de tots. Ara pagaran el mateix que la resta de municipis, ja sigui en el preu mensual o de bitllet únic.

Actualització a finals d'any

La companyia justifica els increments de preus en l'actualització que s'ha de fer a finals d'any. Pel 2013 el preu mínim és de 1,65 euros més els cànons de les terminals, que varien segons la població. També cal sumar el valor per quilòmetre (Tossa de 0,018 a 0,0305 euros per viatge, Lloret 0,10 euros per viatge i Blanes 0,02675). A més, si es va de Blanes a Lloret, per exemple, cal sumar als 1,65 euros el cànon de Lloret i Blanes.

Segons Pujol, fins al novembre hi havia molts bitllets i abonaments amb preus diferents per trajectes quasi iguals. Tampoc es cobrava el cànon de Tossa i també gent que anava de Tossa a Blanes (dues zones) pagava per una zona i baixava a Lloret per fer un transbordament (no s'havia de tornar a pagar si no havien passat 90 minuts de la compra del bitllet).

La reestructuració, asseguren, afavoreix els usuaris habituals amb uns abonaments mensuals il·limitats que inclouen els cànons (ara calia pagar a cada terminal). Les situacions especials de jubilats, joves o escolars es mantenen als que hi havia per a determinats trajectes o col·lectius fora de la tarifa interurbana habitual.