Detecten joves de bandes llatines que provoquen aldarulls a Blanes

Procedeixen de l'àrea metropolitana de Barcelona i aprofiten els caps de setmana per cometre delictes

03.06.2015 | 16:04
Els operatius policials han detectat la presència d´aquestes bandes.

Bandes llatines procedents de l´àrea metropolitana de Barcelona s´infiltren entre els joves que van de festa els caps de setmana a la vila de Blanes. No tots van a passar- s´ho bé a la zona d´oci, sinó que alguns aprofiten per provocar aldarulls, i fins i tot, cometre delictes.

La presència de membres d´aquestes bandes llatines s´ha detectat en dispositius policials que es realitzen a la zona per part de Policia Local de Blanes i Mossos d´Esquadra.

Els joves són procedents de l´àrea metropolitana de Barcelona i solen anar equipats per cometre algun tipus de fet delictiu. Sense anar gaire lluny, el mes de maig es van detenir quatre joves, de nacionalitat equatoriana, d´entre 18 i 21 anys i veïns de l´entorn de la Ciutat Comtal per un presumpte delicte de robatori amb violència amb arma blanca i d´un delicte de lesions al barri dels Pins de Blanes.

Els quatre joves pertanyien a la banda de Latin Kings. Aquest és un grup juvenil dels més coneguts, i de fet, l´any passat els Mossos van donar un cop a la cúpula de la banda i fins i tot es va fer algun detingut a Girona i Salt.

El fenomen dels Latin Kings va néixer a finals de la dècada dels 8 a Chicago quan hi van arribar joves llatinoamericans. Nois d´ascendència dominicana, cubana o portoriquenya es van agrupar en bandes per fer-se valer. Amb tot, on hi va haver el boom és a Nova York, al barri del Bronx.

Els membres del grup s´identifiquen amb el color daurat i negre, corones de cinc puntes o les sigles ALKQN (la totpoderosa nació dels reis i reines llatins). Per entrar, és habitual que els sotmetin a alguna prova, com suportar una pallissa de la resta del grup o aconseguir diners, normalment robant- los.

Presència de diversos grups

Aquesta però no és l´única banda que s´ha vist que intenta fer algun tipus de fet delictiu a la zona o si més no intenta provocar aldarulls o amenaçar joves que surten de festa. Fins i tot, s´ha confirmat la presència de joves que pertanyen a la banda dels Ñeta, Black Panthers o Trinitarios.

El que també s´ha pogut comprovar és que hi ha bandes de joves que procedeixen de la zona del Maresme -a les quals per ara no se´ls pot anomenar bandes llatines- que estan actuant també a Blanes i altres localitats de forma organitzada per cometre robatoris i, fins i tot, començar baralles entre joves i cometre aldarulls a la zona d´oci nocturn.

Cal dir que sortir d´aquestes bandes és complicat ja que són uns grups juvenils estructurats de forma piramidal i tots compten amb un senyal per identificar-se: un que fan amb les mans. A banda, solen lluir roba amb uns colors concrets, tatuatges que els identifiquen i grafits -símbols- que fan a les parets i també canvien els seus hàbits alimentaris i el llenguatge, entre altres aspectes. Quan es troben dins el grup, els joves solen canviar ràpidament la conducta.

Sobretot, es tornen persones que acaten les ordres i respecten els seus líders i si no ho fan així se´ls exclou del grup i se´ls castiga. La formació acaba convertint- se en la família del jove i això fa que s´aparti de la seva vida real. Pel que fa a l´ús de la força aquesta sempre s´ha de demostrar amb gent de fora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

El brot de legionel·losi de Blanes ja ha afectat dotze persones fins ara

L'equip territorial de Protecció de la Salut continua analitzant instal·lacions de risc de la zona...

Detinguts dos joves per un robatori amb violència i intimidació a Blanes

Van intentar sostreure la bossa de mà d'una noia i, en no aconseguir-ho, li van donar un cop de puny

La regidora del PP a Maçanet renega del partit

La regidora del PP a Maçanet renega del partit

Maria Mengibar, que forma part del govern, passarà a ser regidora no adscrita · Diu no sentir-se...

Lloret de Mar posa en marxa la nova ordenança per regular els pisos turístics

Lloret de Mar posa en marxa la nova ordenança per regular els pisos turístics

El municipi va aprovar al desembre una moratòria d'un any per obrir noves llicències

Detenen dos lladres que van amenaçar amb una pistola dues adolescents a Blanes

Els fets van passar diumenge a les sis del matí als voltants de l'estació de tren del municipi

Puja a vuit el nombre d´afectats a Blanes pel brot de legionel·losi

Cinc persones segueixen hospitalitzades, dues ja van rebre l'alta mèdica i una va morir

Enllaços recomanats: Premis cinema