La consulta popular a Blanes sobre la nova C-32 es farà el 17 d´abril

L'Ajuntament posarà avui en funcionament una web amb tota la informació referent al polèmic projecte

22.02.2016 | 07:13

La consulta popular a Blanes sobre el projecte de perllongació de la C-32 es realitzarà el pròxim 17 d'abril i es preguntarà a la ciutadania si hi està a favor o en contra, amb dues úniques opcions de resposta: Sí o No. Així ho va donar a conèixer ahir l'Ajuntament, qui va avançar que encara «no s'ha acabat de definir» com es desenvoluparà la jornada de la consulta. Segons va assenyalar el consistori a través d'un comunicat, un dels aspectes en què s'està treballant és quants punts de votació hi haurà distribuïts arreu del municipi, així com el sistema que s'utilitzarà per comprovar que aquella persona està inclosa dins el padró municipal. La votació haurà de ser presencial i hi podran participar els majors de 16 anys.

D'altra banda, el procés participatiu s'iniciarà avui amb l'entrada en funcionament de la web http://participac32.blanes.cat, on la ciutadania tindrà tota la informació necessària sobre el tema a debat. La web compta amb un menú amb quatre blocs d'informació. En el primer es fa una presentació per saber en què consisteix el procés de participació ciutadana per a la C-32 i, en el segon, es tracta sobre com participar-hi, el calendari previst o la normativa de participació. El tercer apartat inclou tots els detalls i documentació al voltant del projecte de perllongació de la C-32, com els antecedents cronològics, el resum executiu del projecte o els estudis complementaris de mobilitat i les al·legacions de la Plataforma Contra la C-32. Per últim, al quart bloc s'hi allotgen diferents propostes i projectes que es consideren alternatives a la perllongació de la C-32, com el desdoblament de la carretera d'accés a la Costa Brava, la GI-682, entre altres.

A més, també a partir d'avui i durant les properes setmanes s'aniran succeint les diferents fases del procés participatiu. Es durà a terme una reunió informativa amb el personal de l'Ajuntament de Blanes, la impressió de díptics i cartells que inclouran la informació bàsica del projecte de perllongació de la C-32 i altres detalls importants al voltant del propi procés participatiu.

Llum verd al projecte

La Generalitat va donar llum verd a la nova C-32 al desembre del 2015, després de consensuar-ho amb els alcaldes de Blanes, Lloret de Mar, Tordera i Tossa de Mar i va autoritzar també l'estudi informatiu i la redacció del projecte constructiu de la circumval·lació fins a la rotonda de Cala Canyelles. L'obra s'ha dividit en dues fases. La primera, que consistirà en l'ampliació de l'autopista C-32 entre Blanes i Lloret de Mar, amb un cost de 71 milions d'euros i que en principi es començaria a desenvolupar el proper mes de maig. I la segona fase, que donarà continuïtat fins a la carretera de Tossa de Mar, i que s'iniciaria el segon semestre de 2018.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema