Un veí de Lloret de Mar de 52 anys va morir dimarts passat d'un infart, quan es disposava a practicar barranquisme a la localitat asturiana de Trescares, al municipi de Peñamellera Alta. Segons va informar El Comercio Digital, l'home que era conductor d'autobús, havia portat fins al barranc de Rubó un grup d'escolars catalans que passaven aquests dies als Picos de Europa per realitzar diferents activitats d'oci.

L'home, amb inicials R. A. S., casat i pare de dos fills, va patir un infart cap a tres quarts de dotze del migdia, moments abans de començar a practicar l'activitat. Havien estat els mateixos escolars, de 12 anys, els que el van animar a fer barranquisme. El lloretenc, però, es va esvair abans de començar el descens.

Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar l'helicòpter i el grup de rescat del Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SEPA), que van rescatar l'home i el van traslladar fins a l'hospital d'Arriondas. Tot i els esforços per reanimar-lo però, el veí de Lloret va morir. El seu cos va ser traslladat dimecres a la tarda a l'Institut Anatòmic Forense d'Oviedo per realitzar-li l'autòpsia.

Segons van explicar experts en barranquisme consultats pel diari asturià, el barranc de Rubó és el lloc on es porta els grups de nens per iniciar-se en l'activitat. Els escolars catalans, que havien estat allotjats a la localitat de Mestas de Con, van tornar dijous Catalunya després que l'empresa dels autobusos enviés un nou xofer fins a la zona.