Lleuresport a Girona

Al complex esportiu GEiEG Sant Narcís, divendres 24 (de 10,30 a les 14 h)

El 37è Lleuresport ha estat dividit en diverses àrees, com són les d'aventura i esports, els tallers i la lúdica, i paral·lelament sempre hi ha hagut una agenda d'espectacles. I tot i que el nombre d'activitats de cada àrea ha variat al llarg dels anys, les temàtiques s'han conservat. Els horaris són: Dies 24, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre 2021, 3 i 4 de gener de 2022. De les 10.30 a les 14 h i de les 16.30 a les 20 h. Dies 24 i 31 de desembre només matí.

Caga tió a Girona

Centre Cívic Pedret, a les 18 hores

A les 18 hores al Centre cívic Pedret, missa del Pollet i Caga Tió de Campdorà. Amb xocolata, melindros i neules.

Pista de Gel a Girona

Al Palau de Fires, divendres 24 (de 10 a 19 h) i diumenge 26 (de 10 a 21 h)

La Pista de Gel de la Fira de Girona ha obert les portes el dijous 23 de desembre, i estarà en funcionament fins al diumenge 9 de gener de 10 a 21 hores, excepte el 24 i 31 de desembre (de 10 a 19 h), el 25 de desembre (tancat), l'1 i el 6 de gener (de 16 a 21 h) i el 5 de gener (de 10 a 14 h). La 15a edició ha tornat al Palau de Fires dos anys després mantenint les dues pistes per patinar i el tobogan de gel per baixar-hi amb trineu. Per evitar aglomeracions a dins del Palau Firal hi haurà un sistema que controlarà l'aforament al segon i, com a màxim, a la pista s'hi poden concentrar 200 patinadors en un mateix instant.

Els Pastorets de Girona

Teatre Municipal, dissabte 25 i diumenge 26 (17.30 hores)

Els Pastorets de Girona tornen al Teatre Municipal per celebrar la seva quaranta-unena edició. Era l'any 1980 quan es varen presentar per primera vegada, sense gaires mitjans, però amb molta imaginació. Després han continuat cada Nadal, sempre interpretats pel Grup Proscenium. Els actors i col·laboradors han sofert canvis en el temps, incorporant noves generacions, però la identitat de l'obra, i la voluntat dels organitzadors no ha fet més que créixer. Aquest any es representen cinc vegades, durant les diades nadalenques, i estaran dedicats a la memòria de Joan Ribas, el seu fundador i estimat director, i al mateix temps autor d'escenes noves i sorprenents, que es fan ressò de la societat en què vivim. Seguint el model d'ara fa un any, la versió d'aquest Nadal serà de menys durada, però combinarà igualment projeccions i decorats, interpretacions, comèdia, ironia i denúncia, poesia, cançons i efectes especials.

El Gran Circ de Nadal a Girona

Al pavelló municipal de Fontajau, dissabte 25 (18.30 h) i diumenge 26 (11 i 18.30 h)

El Gran Circ de Nadal de Girona està a punt per viure una nova edició sobre gel aquestes festes, que tindrà lloc del dissabte 25 al dimecres 29 de desembre. Davant les noves restriccions anunciades pel Govern de la Generalitat, que es començaran a aplicar aquest divendres, l'esdeveniment ha adaptat el seu aforament al 70%. L'objectiu és congregar l'espectacle més gran de circ sobre gel mai ofert en la història on 38 artistes de set països estaran acompanyats per la música en directe dels integrants de la Paris Circus Orchestra. L'acompanyament musical en viu és una novetat mundial per espectacles circenses sobre gel.

Pessebre vivent a Bàscara

Al nucli antic de i a la riba del riu Fluvià, dissabte 25 i diumenge 26 (19 hores)

Les representacions del pessebre consten de dues parts clarament diferenciades: la introducció i les escenes plàstiques. La introducció té lloc a la plaça de l'Església i es tracta d'un espectacular preàmbul, canviant al llarg dels anys, on predomina el moviment i es procura que la llum, el so i els efectes especials tinguin un paper important. S'hi representen escenes relacionades sempre amb el Pessebre i durant les quals el públic no circula, espera aturat. Tot seguit, les escenes plàstiques se succeeixen en un llarg recorregut pel casc antic de Bàscara i per la riba dreta del riu Fluvià on els personatges, immòbils i amb vestimenta hebrea, representen el Naixement i transporten al públic a la vida de Palestina de fa 2000 anys.

Pessebre vivent a Castell d'Aro

Barri de la Coma, casc antic (espai natural), dissabte 25 i diumenge 26 (19 hores)

És un pessebre en moviment i estàtic amb vestuari d'època i tradicional i música enregistrada que es representa des de 1959. Es representen escenes bíbliques, tradicionals i oficis. Visita al voltant d'una hora, amb un recorregut aproximat d'un quilòmetre i mig pel casc antic de Castell d'Aro i el barri de la Coma, declarats Bé Cultural d'Interès Nacional. Enguany celebrem la 62a edició que es representa des de 1959. Passes del 25/26 de desembre 2021 i 1/2 de gener del 2022. Única representació a les 19 h. Venda d'entrades a taquilla, cada dia de representació a partir de les 17 h fins a 19.30 h.

Pessebre vivent a Joanetes

Joanetes, dissabte 25 (19 hores) i diumenge 26 (18 hores)

El Pessebre Vivent de Joanetes es farà aquest any: en quatre sessions. El dia de Nadal, el 25 de desembre, a partir de les 7 de la tarda. L'endemà, dia de Sant Esteve, serà a les 6 de la tarda. I aquesta serà també l'hora pels dies 1 i 2 de gener. Aquest any s'ha previst 42 escenes que repassen els elements propis d'un pessebre i el Nadal (com el jardí dels tions), però també elements tradicionals de la vida a pagès com la família amb bestiar o l'escena dedicada a l'escorxament d'alzines.

Pessebre vivent a Calonge

Castell medieval - entorn, diumenge 26 (19 hores)

Les representacions del Pessebre Vivent de Calonge, que ja acumula 21 anys, comencen a les 19:00 h al voltant del Castell Medieval; gaudint del marc incomparable que és aquest imponent conjunt patrimonial de la Vila. El públic circula contínuament veient una vintena d'escenes al voltant del Castell pels jardins, arribant a la plaça d'armes. La sortida es fa pel portal fins a la plaça Major, gaudint d'aquest recorregut apte per a tothom. Un centenar de personatges estan en les escenes en moviment, amb vestimenta d'època i tradicional catalana, i representen escenes bíbliques i d'oficis artesans de casa nostra, que en l'actualitat quasi han desaparegut. La venda d'entrades a taquilla es fa cada dia de representació a partir de les 18:30 h, i fins a l'hora d'entrada al recinte. Aquest any mantenim totes les mesures de seguretat i us hi esperem perquè gaudiu de l'espectacle.

El primer «festimarket» de les comarques gironines

Al Mas Fuster, diumenge 26 i fins al 5 de gener

Sant Gregori acollirà un nou mercat de Nadal inspirat en els grans mercats nadalencs característics a altres ciutats europees. L'anomenat «Golden Christmas Festimarket» comptarà amb diverses activitats fins al 5 de gener. El diumenge 26 hi ha activitats programades des de les 11 fins a les 21 hores. El padrí de la fira serà el reposter Jordi Roca. També hi haurà concerts i espectacles per a famílies, com el Mag Lari, Dàmaris Gelabert, Xiula, Atrapasomnis i Pica pica, concerts de gran format (Samantha, Tribut a Queen, Tribut a ABBA, Orquestra Maribel...), monòlegs (Toni Moog, Santi RodríguezTxabi Franquesa), teatre (escola la Diana), globus aerostàtic o llançament de destrals, entre altres.