Roses espera quadruplicar el nombre de passatgers de creuers aquesta temporada amb l'escala de 13 creuers amb 4.000 passatgers. Ahir es va donar el tret de sortida amb l'arribada del Club Med 2 a una temporada que acabarà a l'octubre. Es tracta d'un luxós veler de cinc pals amb 137 passatgers, majoritàriament francesos, suïssos i belgues que va marxar a la tarda. Per avui s'espera l'arribada del Sea Cloud II amb 60 turistes. Entre Roses i els altres dos ports gestionats per Ports de la Generalitat, Palamós i Sant Carles de la Ràpita, s'espera un creixement en escales del 23%.

El veler de cinc pals que va atracar ahir procedent de Barcelona i direcció Saint Tropez farà tres escales a Roses fins al mes de setembre. De bandera francesa té 187 metres d'eslora, 20 metres de mànega i 5 metres de calat. A l'hivern navega pels mars del Carib i a l'estiu va a la Mediterrània. En ser l'escala inaugural, representants de l'Ajuntament de Roses i Ports de la Generalitat van obsequiar el capità del veler amb la mètopa commemorativa així com amb un llibre i productes de la zona.

Per altra banda, el veler Sea Cloud II arribarà avui per primer cop a aquest port amb turistes majoritàriament alemanys, australians i suecs, i 64 tripulants. El creuer, que farà la segona escala de la temporada, preveu arribar a les vuit del matí procedent de Portvendres i salparà a la una amb destinació a Barcelona.

La temporada al port rosinc s'allargarà fins al mes d'octubre. Aquest maig s'espera que arribin cinc creuers amb uns 1.060 passatgers, millorant el mes de maig de l'any passat en què es van rebre dues escales i 400 viatgers.

A banda dels dos primers creuers, s'espera l'arribada del Seabourn Spirit, Seabourn Sojourn, Azamara Quest i Seadream II, juntament amb l'aposta de les companyies Club Med Cruises, Sea Cloud Cruises i Azamara Cruises que arriben per primer cop a aquest port de la Costa Brava. Roses està cada cop més ben situada en el mapa de creuers singulars per la Mediterrània però falta que es consolidi, segons va explicar el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, acompanyat de l'alcaldessa del municipi, Montserrat Mindán. La feina que es va fer fins ara a nivell de promoció per part de les diferents institucions, amb la creació de la marca Costa Brava Cruise Ports ?l'any 2012, està essent un factor clau segons Padrosa, que també va reconèixer la feina que estan fent els restauradors i comerciants de Roses per tenir una oferta atractiva per als visitants. "No ens espera ningú som nosaltres que hem de sortir a buscar el negoci a fora i aquest n'és un", va afegir Padrosa.

Des del consistori de Roses l'alcaldessa, Montserran Mindan, va manifestar que esperen que l'entorn natural i la bona rebuda als turistes permeti seguir creixent en els pròxims anys. "Volem que mundialment Roses es posicioni com a un punt important de turisme de creuers", ha conclòs Mindan.

Creixement també a Palamós

Les previsions del sector als altres dos ports catalans que reben creuers i que estan gestionats per Ports de la Generalitat, com són Palamós i Sant Carles de la Ràpita, són també positives amb el creixement en passatgers que s'espera que arribin als 41.000 turistes, i un 23% més d'escales amb un total de 53. Aquesta activitat es calcula que suposa un impacte econòmic d'uns tres milions d'euros a la Costa Brava i a les Terres de l'Ebre.