La mort a ganvietades d'Ángel Ruiz Roa i la crema posterior del cadàver al camí de l'ermita de Sant Miquel de Colera el passat 17 de març ha posat al descobert una nova implicada. Es tracta de María del Carmen del Castillo, la mare de l'encobridora, que dimecres va anar a declarar com a testimoni al Jutjat d'Instrucció número 4 de Figueres i va acabar imputada en confessar que havia ajudat Marlow Roberto Castro Pedroza -el presumpte assassí- a fugir a València i ho va fer quan ja sabia que ell havia comès el crim.

La declaració com a testimoni es va aturar després d'aquest reconeixement i serà necessari que la nova imputada torni al jutjat acompanyada d'un advocat per aclarir la seva participació en la fugida de l'hondureny Marlow Roberto Castro Pedrosa a la Pobla de Farnals, on va ser detingut.

Dues persones a presó

Aquesta nova imputació significa que hi ha quatre persones implicades en el crim: el presumpte assassí, la seva col·laboradora -Dolores Folch-, l'encobridora -Esther Puig- i la mare d'aquesta darrera -María del Carmen del Castillo.

L'agressor va dir que la mort d'Ángel Ruiz va ser en el marc d'una trifulga en què ell va arrabassar-li un ganivet i li va clavar al coll. Dolores Folch ho hauria presenciat i estaria d'acord a desfer-se del cadàver. Esther Puig hauria anat a comprar benzina per cremar el el cos i la María del Carmen del Castillo hauria facilitat la fugida de l'homicida.