La companyia Drakònia va haver de suspendre la celebració de l’anomenat «Torneig dels Set Regnes», una actuació de les Fires i Festes de la Santa Creu ambientada en l’univers de l’exitosa sèrie Joc de trons, que s’havia de fer al castell de Sant Ferran. El motiu: no es van arribar a vendre el mínim d’entrades per poder fer l’espectacle. Segons van explicar, només s’havien comprat una setantena de localitats de forma anticipada de les 600 que hi havia disponibles. El responsable de la companyia, Cesc Martinell, va explicar que creuen que tot plegat s’explica pel fet de fer-se un divendres i per les males previsions de pluja que hi havia. Malgrat això, assegura que pels diversos tornejos de les Justes que es faran avui i demà el ritme de vendes és superior al d’altres edicions.

L’anunciaven com un torneig «molt especial» ambientat en el món de la sèrie. «Quin dels cavallers dels Set Regnes assolirà la victòria final?», es preguntaven al seu web. L’acte havia de tenir lloc a les set de la tarda però ahir al matí podia llegir-se al web que s’havia cancel·lat. Martinell va explicar que no s’havia complert amb l’aforament mínim per fer l’actuació i que es va optar per tornar l’import de les entrades als que les havien comprat anticipadament.

Aquesta era la primera vegada que l’espectacle s’havia de representar en públic tot i que, segons va dir, s’havia fet en un ocasió en el marc d’un espectacle privat. Es tracta d’una actuació que simula un torneig de cavalleria amb personatges de la sèrie. La setmana passada se’n va fer una altra, en aquell cas lluites a peu dret, en el marc de l’estrena de la nova temporada, que es va celebrar a Girona.

El director diu que no creu que la manca d’èxit es degui a un motiu concret sinó a una suma de factors, com el fet de fer-se un divendres a la tarda i a les previsions de mal temps. Afirma, a més, que sembla que el públic té més tirada a assistir-hi el cap de setmana. De fet, diu, pels tornejos previstos d’avui i diumenge, «n’hem venut moltes, més que en d’altres edicions, per exemple».

«Comptem omplir cada sessió, com l’any passat», afegeix. En aquest sentit, des de la companyia asseguren que les graderies estaran cobertes i que, per tant, encara que plogui es podran veure els espectacles.

Avui es faran a dos quarts d’una i a les sis de la tarda i diumenge a dos quarts d’una i a dos quarts de sis. També i durant tot el dia, hi haurà un mercat medieval, tallers, cercaviles a cavall i demostracions de catapultes, sempre, és clar, que el temps hi acompanyi.