Víctor Manuel Yeste havia gravat el bany de dones de l'Hospital General de Castelló i van detectar que havia falsificat la documentació per obtenir el títol de metge ja al 2013 però cap d'aquests fets no constaven enlloc. Així ho van assegurar ahir des de la Fundació Salut Empordà, que gestiona l'Hospital de Figueres, tot recordant que per a la contractació temporal que tenia es va comprovar el seu títol i la col·legiació, que ja li hauria estat retirada.

El director de la Fundació, Martí Masferrer, diu que enlloc constava que estigués inhabilitat ni cap expedient al respecte. En aquest sentit, reitera que no s'ha detectat cap cas anòmal ni cap queixa greu sobre els casos que ha tractat en els darrers mesos però que es revisaran el miler de casos que va portar en l'últim mig any per «seguretat». També ha confirmat que es personaran com a acusació particular en el cas.

L'adjunt a la direcció d'atenció primària de l'ICS a Girona, Esteve Avellana, també insisteix que tot es va fer seguint el procediment habitual i que quan tinguin tota la documentació -afirma que el cas està sota secret de sumari- «actuarem en conseqüència». Sigui com sigui, tant ell com Masferrer insisteixen que estan «indignats» i que es consideren «víctimes» de l'engany d'un «deliqüent».

En aquest sentit, insisteixen que els professionals que van treballar al seu costat mai van detectar cap comportament estrany. «Al contrari, tenia coneixements de medicina», insisteixen. De fet, encara no saben quins estudis va cursar però sembla confirmat que, almenys, va fer fins a quart de la carrera. Des del centre, reiteren que es dedicava a urgències de baixa intensitat que es farà la revisió per si de cas però que no els consta cap problema en relació als pacients que va tractar.